نوشته شده توسط : xmovies

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی راه آهن جمهوری اسلامی ایران، در پی بارندگی های شدید اخیر و رانش زمین و ریزش كوه، خط آهن محور تهران- شیراز مسدود وحركت تمام قطارهای مسافری این محور در روز جاری لغو شد.

یادآوری می شود، اعضای كمیسیون سوانح و مامورین فنی راه آهن با حضور در محل، در حال بازگشایی مسیر می باشند و پس از بازگشایی مسیر، قطارهای مسافری این محور طبق برنامه به حركت خود ادامه خواهند داد.

مسافران برای كسب اطلاعات بیشتر می توانند با تلفن 1539 تماس بگیرند.

1574



:: برچسب‌ها: لندن ,
:: بازدید از این مطلب : 267
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 13 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : xmovies

پایگاه اطلاع رسانی دویچه وله آلمان با اعلام این مطلب نوشت: در سال 2010 در این كشور 2956 نفر و در سال 2011 نیز 4011 نفر نام فرزوندان خود را یوسف گذاشتند. پس از یوسف نام‌های دیگری چون، حسین، علی، محمد، عمر، آیخان، تونار، اولوی، روسلان و آذر نیز جزو محبوب‌ترین نام‌ها بوده است.

نام تركی نورآی نیز برای نوزادان دختر محبوب‌ترین نام‌ بوده است. در سال 2010 نام نورآی بر3010 نفر نوزاد دختر گذاشته شده و در سال 2011 نیز والدین 3497 نوزاد دختر این نام را انتخاب كردند. زهرا، فاطمه، لیلا، زینب، خدیجه، نسرین، آیگون، سونا، نازلی، آرزو و پری نیز جزو محبوب‌ترین اسامی بوده‌اند.

سید حیدر بیات، روحانی كه به زبان تركی آذری در وبلاگ 'آلما یولو' اشعارش را منتشر می‌كند، به دویچه وله می‌گوید: نام‌ها و نام‌گذاری در میان آذربایجانی‌ها نسل به نسل تغییركرده، اما نام‌هایی چون محمد، علی، فاطمه از دوره‌ی صفویه در میان آنها تابحال فراوان بوده است.

وی بر این باوراست كه نام‌گذاری هم مثل مد لباس و یا ماشین در هر دوره تغییر پیدا می‌كند. این روحانی درباره‌ی گرایش و انگیزه‌ی انتخاب نام‌های مذهبی در میان شهروندان جمهوری آذربایجان هم می‌گوید: مردم جمهوری آذربایجان مدت زیادی تحت فشارهای مذهبی قرارگرفتند و نتوانستند آزادنه اعمال و فرایض مذهبی خود را انجام دهند و این عكس‌العملی است به آن سال‌های محرومیت و اكنون آنها به ریشه‌ی مذهبی خودشان برمی‌گردند.

اما دكتراحمد امید یزدانی مولف 'فرهنگ جامع آلمانی- آذربایجانی' و مسئول 'آكادمسین‌های آلمان- آذربایجان' در گفت و گو با دویچه وله می‌گوید : مردم آذری مسلمان هستند نام‌های محمد، علی و حسین همیشه میان آنها رایج بوده و انتخاب این نام‌ها به معنای تشدید گرایش‌های مذهبی نیست.

شبك** 1917



:: برچسب‌ها: چشم انداز , خام , رنگ ,
:: بازدید از این مطلب : 361
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 13 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : xmovies

چین گفته آمریکا حق ندارد برای کشورهای دیگر تعیین تکلیف کند

چین تصمیم باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر موافقت با اجرای تحریم های مصوب کنگره این کشور علیه نظام مالی و صنعت نفت ایران را رد کرده است.

مصوبه کنگره آمریکا به دولت این کشور این امکان را می دهد که بانک های خارجی طرف معامله با بانک مرکزی ایران را مجازات کند.

در همین رابطه چین امروز شنبه ۳۱ مارس (دوازدهم فروردین) در واکنش به این تصمیم گفته است که آمریکا حق ندارد به بطور یکجانبه سایر کشورها را مجازات کند.

در بیانیه صادر شده از سوی کاخ سفید آمده بود که آقای اوباما به این نتیجه رسیده که عرضه جهانی نفت به اندازه ای است که تحریم نفتی ایران به تامین نیازهای متحدان آمریکا آسیب نخواهد زد.

آمریکا نتوانسته چین، بزرگترین خریدار نفت ایران را به طور کامل با خود همراه کند، اما کره جنوبی به عنوان چهارمین کشور وارد کننده نفت ایران، امروز اعلام کرد که برای شدیدتر کردن تحریم ها علیه ایران با آمریکا همکاری می کند.

دولت آمریکا پیش از این ژاپن و ده عضو اتحادیه اروپا را به دلیل کاهش قابل توجه واردات نفت خام از ایران از مجازات مستثی کرده بود.

علیرغم موضع گیری امروز چین درباره تصمیم آمریکا، این کشور تاکنون در قبال تحریم های اعمال شده علیه ایران سیاستی دوگانه داشته است.

مقامات این کشور تاکید می کنند که چین این حق را دارد که از ایران و یا هر کشوری دیگر نفت خریداری کند، اما در عین حال به آرامی اقدام به کاهش واردات نفت از این کشور کرده اند.

مقامات چینی دلیل کاهش میزان واردات نفت خام از ایران را اختلاف بر سر قیمت عنوان کرده اند، نه حمایت از تحریم های آمریکا علیه ایران.

فریدون خاوند، استاد اقتصاد دانشگاه رنه دکارت در پاریس درباره سیاست دو گانه چین به بی‌بی‌سی فارسی گفت که این کشور می خواهد روابط خوب خود را با هر دو کشور آمریکا و ایران حفظ کند.



:: برچسب‌ها: تایلند ,
:: بازدید از این مطلب : 273
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : یک شنبه 13 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : xmovies
بازداشت هواداران دست راستی در آرهوس دانمارک

پلیس در جریان تجمع امروز، گروهی از هواداران گروه‌های دست راستی را بازداشت کرد

گروه‌های دست راستی از سراسر اروپا امروز در دانمارک برای تشکیل "ائتلافی ضد اسلامی" تجمع کرده و دست به تظاهرات زدند.

تجمع امروز گروه‌های دست راستی توسط گروه های مختلفی سازماندهی شده که نگران "اسلامی شدن اروپا" هستند.

"مجمع دفاع از انگلستان"، گروه ملی‌گرای افراطی بریتانیا در این تجمع شرکت و ابراز امیدواری کرده است که این تظاهرات، مقدمه‌ای برای جنبشی سراسری در اروپا باشد.

فعالان ضد نژادپرستی نگران آن هستند که گروه‌های اسلام‌هراس تندرو در حال متحد شدن هستند.

تعداد افرادی که در تجمع امروز شرکت می‌کنند، چند صد نفر گزارش شده است.

پلیس در جریان تجمع امروز، گروهی از هواداران گروه‌های دست راستی را بازداشت کرد.

اما تحلیلگران می‌گویند چیزی که اهمیت دارد این است که بسیاری از رهبران گروه‌های ضد اسلامی چند کشور اروپایی در این تجمع حضور دارند.

گروهی از این افراد از روز چهارشنبه در شهر آرهوس دانمارک، دومین شهر بزرگ این کشور حضور داشته‌اند و طی این مدت به برپایی نشست‌ها و جلسات مشغول بوده‌اند.

یکی از بانیان این تجمع، "مجمع دفاع از انگلستان" است که خواهان توقف روند مهاجرت مسلمانان به اروپاست و این روند را تهدیدی می داند که در نهایت به تعارض منجر خواهد شد.

این گروه امیدوار است که این تجمع، منجر به جنبشی در قاره اروپا شود که در نتیجه آن به طور همزمان در کشورهای مختلف این قاره، تظاهرات برگزار شود.

ریچارد گلپین، خبرنگار مسایل جهانی بی‌بی‌سی می گوید که هنوز مشخص نیست که آیا این گروه ملی‌گرای افراطی بریتانیا در اهداف خود موفق خواهد شد یا نه.

در همین حال فعالان ضد نژادپرستی از این مساله هراس دارند که رویکرد گروه‌های تندروی ضد اسلامی در اروپا، منجر به افزایش تنش ها در شهرهای مختلف اروپایی شده و این به افراطگرایی گروه‌های اسلامی و ضد اسلامی دامن بزند.

متیو گودوین، کارشناس گروه های دست راستی در بریتانیا از دانشگاه ناتینگهام گفته است که تجمع این گروه‌ها در دانمارک، حتی اگر تعداد افراد شرکت کننده کم باشد، از نظر راهبردی، چشمگیر و حائز اهمیت است.



:: برچسب‌ها: آب , غذا , سقوط ,
:: بازدید از این مطلب : 363
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : یک شنبه 13 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : xmovies

سال 1390 سالی بود كه در آن جهان تحولات گسترده ای را تجربه كرد و طبیعتا جمهوری اسلامی ایران نیز این این قاعده مستثنی نبود. تحولات صورت گرفته در زمینه برنامه هسته ای ایران از مهمترین عناوین خبری سال گذشته در رابطه با ایران بود. تحولات مرتبط با روابط ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی، مذاكرات ایران با گروه 1+5 (آمریكا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین به علاوه آلمان) و تحریم های صورت گرفته ازسوی غرب علیه كشورمان ازجمله موارد قابل ذكر در روابط خارجی ایران در سال 1390 است. اگرچه در این سال كشورها و نهادهای غربی تمام امكانات و تلاش خود را برای فشار آوردن بر ایران بكار بردند، اما جمهوری اسلامی ایران به جهانیان نشان داد كه نه تنها اقدامات غرب علیه ایران به شكست و محدودیت كشورمان نمی انجامد بلكه زمینه خودكفایی و پیشرفت های بیشتر را در داخل فراهم می سازد. پیشرفت های صورت گرفته در زمینه پزشكی هسته ای و تكنولوژی صلح آمیز هسته ای ازجمله موفقیت هایی است كه علیرغم تحریم ها می توان از آنها نام برد. گزارش های ضدایرانی آژانس بین المللی انرژی اتمی و ادعاهای واهی برای غیر صلح آمیزنشان دادن فعالیت های هسته ای ایران از یك سو و تحریم های پی در پی ازسوی دیگر همگی حاكی از تمایل غرب برای زیر سوال بردن حسن نیت ایران است. این حسن نیت و تلاش در راستای شفاف سازی برنامه هسته ای ازسوی ایران ازجانب گروه 1+5 نیز در مذاكرات با ایران تاحدودی نادیده گرفته شد، اما جمهوری اسلامی ایران نشان داد كه همواره در برابر فشارهای غرب ایستاده است و تسلیم خواست های نامشروع كشورهای غربی در رابطه با حقوق ملت ایران نخواهد شد.

**روابط ایران و آژانس در سال 1390

---------------------------------------

روابط میان جمهوری اسلامی ایران و آژانس بین المللی انرزی اتمی از مهمترین مسایلی است كه در سیاست خارجی ایران در سال 1390 قابل تامل است.

گزارش 8 آبان آژانس در خصوص برنامه هسته ای ایران، مذاكرات ایران و آژانس و سفر بازرسان آژانس به ایران ازجمله تحولات صورت گرفته میان ایران و آژانس در سال گذشته است.

آژانس بین المللی انرژی اتمی در تاریخ 8 آبان 90 گزارش كاملا سیاسی و جانبدارانه ای در خصوص پرونده هسته ای ایران منتشر كرد. یوكیا آمانو مدیركل این آژانس در این گزارش مدعی شد كه براساس اسنادی كه ازسوی آمریكا در اختیار آژانس قرار گرفته است، جمهوری اسلامی ایران به كمك كارشناسان روسی آزمایش اتمی انجام داده است. این گزارش واكنش تند روس ها را برانگیخت و بیش از پیش از سیاست های خصمانه غرب علیه ایران پرده برداشت.

در این گزارش آمده بود، از آنجا كه براساس اسنادی كه آژانس ازسوی آمریكا در اختیار دارد، ایران چند سال پیش به كمك دانشمندان روسی انفجار هسته ای انجام داده! نگرانی آژانس برانگیخته شده است. در همین حال بسیاری از كارشناسان، گزارش منتشر شده ازسوی آژانس را غیرمستقل و جانبدارانه توصیف كردند و این گزارش را دیكته شده ازسوی آمریكا خواندند. بسیاری از تحلیلگران استقلال سیاسی آژانس و یوكیا آمانو را زیر سوال بردند و این موضوع بیش از پیش مشخص كرد كه آمریكا می كوشد بر روند تصمیم گیری ها در آژانس بین المللی تاثیر بگذارد.

از دیگر موارد در روابط ایران و آژانس سفر بازرسان این نهاد به تهران است. روزهای نهم تا یازدهم بهمن 1390(ژانویه 2012) دیداری ازسوی بازرسان آژانس از ایران صورت گرفت. در این دیدار 'هرمن ناكاترس' معاون امور پادمان آژانس بین المللی انرژی اتمی سرپرستی تیم مذاكره كننده با ایران را برعهده داشت. پیش از این سفر سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران اعلام كرد كه دیدار بازرسان آژانس تنها به منظور گفتگو برای یافتن راه حلی مشترك بر سر برنامه هسته ای ایران است و در این سفر قرار نیست بازدیدی صورت گیرد، اما در این سفر بازرسان درخواست بازدید از سایت پارچین را كه یك سایت نظامی است و نه هسته ای را مطرح كردند و در مقابل با مخالفت ایران رو به رو شدند زیرا بنابر قوانین، درخواست بازدید از یك سایت نظامی روند و زمانبندی خاصی را می طلبد.

پس از این سفر بازرسان آژانس در اول و دوم اسفند(20 و21 فوریه) در بازدیدی دیگر وارد تهران شدند. سرپرستی تیم 5 نفره آژانس در این مذاكرات را نیز هرمن ناكاترس معاون امور پادمان آژانس بین المللی انرژی اتمی بر عهده داشته است.

ناكارتس رییس تیم بازرسان آژانس در سفر به ایران پس از مذاكرات دور دوم در بازگشت به وین گفت: 'همچنان كارهایی هست كه باید انجام شود'. وی درباره نتایج مذاكرات خود در تهران صرفا به این جمله اكتفا كرد: 'ماموریت خوب بود'.

یوكیا آمانو مدیر كل آژانس بین المللی انرژی اتمی در پنجم اسفند ماه 90 (24 فوریه 2012) پس از پایان دو دوره دیدار بازرسان آژانس از ایران، گزارشی را منتشر كرد كه در آن از عدم امكان بازرسان برای بازدید از 'سایت نظامی پارچین' انتقاد شده بود. آمانو دبیركل آژانس در این گزارش گفت: 'ناامیدكننده است كه ایران تقاضای ما برای بازدید از پارچین را نپذیرفت. ما با روحیه‌ای سازنده وارد عمل شدیم، ولی هیچ توافقی نشد'.

همزمان با این اظهارات نمایندگان ایران در 16 اسفند 90 موافقت خود را برای دیدار بازرسان آژانس از پارچین اعلام كردند. دفتر نمایندگی ایران در آژانس با اشاره به برگزاری سه ملاقات در وین برای تسهیل دو دور مذاكرات در تهران، اعلام كرد: توافق شده بود تقاضای دسترسی به پارچین تا نشست شورای حكام در مارس به تعویق بیفتد.

نمایندگی دایم جمهوری اسلامی ایران در وین در بیانیه ای اعلام كرد: باتوجه به این واقعیت كه پارچین یك سایت نظامی است، دسترسی به سایت یك فرآیند زمانبر است و به طور مكرر نمی توان اجازه داد، اما متعاقبا یك بار دیگر اجازه دسترسی داده خواهد شد.

در ادامه بیانیه علی اصغر سلطانیه آمده است كه به رغم توافقی كه در وین شد و حتی بر خلاف متن بیانیه آژانس، تیم آژانس اتمی براساس دستور مدیركل خواستار دسترسی به پارچین شد. همزمان در رویدادی دیگر، یوكیا آمانو با این ادعا كه 'فعالیت هایی' در پارچین در حال انجام است، گفت: 'بهتر است آژانس بین المللی انرژی اتمی هرچه سریع تر از این سایت دیدن كند.'

در راستای این سخن آمانو، رسانه های وابسته به غرب و تحلیلگرانشان در اقدامی هماهنگ و مغرضانه برای نادیده انگاشتن و تخریب حسن نیت ایران در مناسباتش با آژانس، مدعی شدند كه ایران سایت پارچین را پاكسازی كرده است. ناگفته پیداست كه آثار آلودگی رادیواكتیو تا میلیون ها سال باقی می ماند و قابل پاك كردن نیست.

جرقه این اقدام ازسوی خبرگزاری رویترز در گزارشی پس از اظهارات آمانو و در خواست وی برای بازدید هرچه زودتر از پارچین زده شد. رویترز گزارش داد: 'وی (آمانو) اشاره ای نكرد كه چه اتفاقی ممكن است در حال رخ دادن در پارچین باشد و نگفت كه آیا این می تواند تلاشی برای پنهان كردن شواهدی در آستانه بازدید آژانس باشد یا خیر.'

پس از آن چند خبرگزاری غربی دیگر ازجمله بی بی سی و صدای آمریكا مدعی شدند كه برخی تصاویر ماهواره ای حاكی از تحركاتی در سایت پارچین است و این تحركات را نشانه تلاش ایران برای پاكسازی این سایت دانستند. گفتنی است اینگونه اقدامات ازسوی رسانه های غربی تازگی ندارد و این رسانه ها كاری به غیر از هجمه خبری علیه برنامه هسته ای ایران و جلوگیری از هرگونه پیشرفت گفتگوها در این رابطه ندارند.

**روند مناسبات ایران و گروه 1+5 در سال 90

---------------------------------------------------

گروه 1+5 متشكل از شش كشور آمریكا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین به علاوه آلمان در سال 2006 به منظور انجام مذاكرات هسته ای با كشورمان تشكیل شد. ایران و گروه 1+5 تاكنون و در جریان مذاكراتشان فراز و نشیب های بسیاری را تجربه كرده اند، به طور كلی گفتگوها میان ایران و گروه 1+5 در غالب چهار دوره صورت گرفته است كه این دوره ها عبارتند از: مذاكرات ژنو 1 در سال 1387، ژنو 2 در سال 1388، ژنو 3 درسال 1389 و مذاكرات استانبول در بهمن ماه 1389.

از آخرین دور مذاكرات رسمی ایران و گروه 1+5 تاكنون روند مذاكرات متوقف شده است، اما جمهوری اسلامی ایران در سال 1390 آمادگی خود را برای ادامه مذاكره با 1+5 اعلام كرد كه این نیز نشانه ای دیگر از تمایل ایران برای حل مسالمت آمیز چالش های ایجاد شده بر سر برنامه هسته ای خود با غرب است. البته دولتمردان ایرانی و مذاكره كنندگان ارشد ایران با گروه 1+5 ضمن اعلام آمادگی ایران برای ازسرگیری گفتگوها همواره تاكید دارند كه تنها در فضایی برابر و به دور از فشارهای بین المللی حاضر به انجام گفتگو با گروه 1+5 هستند و بارها خاطر نشان كرده اند كه حقوق ملت ایران در این مذاكرات قابل بحث نیست.

ازجمله رویدادهای قابل ذكر در مناسبات ایران و 1+5 می توان از اعلام آمادگی دكتر صالحی وزیر خارجه كشورمان در 10 دی ماه 90 برای ادامه مذاكرات با 1+5 نام برد. در همین حال گروه 1+5 نیز آمادگی خود را برای ازسرگیری گفتگوها اعلام و در پی آن در 26 بهمن ماه سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران با ارسال نامه ای برای كاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا آمادگی تهران را برای ادامه مذاكرات اعلام كرد. دبیر شورای امنیت ملی ایران طی نامه‌ای به مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستار گفتگوهای گام به گام برای حل موضوع هسته‌ای با رویكرد سازنده و مثبت شد.

پس از آن در 16 اسفند ماه 90 كاترین اشتون به نامه جلیلی پاسخ داد. وی در این نامه موافقت گروه 1+5 برای انجام دور تازه ای از مذاكرات هسته ای با ایران را اعلام كرد. اشتون خواستار آغاز مذاكرات ایران و 1+5 در 'كوتاه ترین زمان ممكن' شد.

سرانجام در 24 اسفند 90 سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران با ارسال نامه‌ای به كا‌ترین اشتون، درخواست كرد كه زمان و مكان برای گفت‌و‌گوهای ایران و 1+5 مشخص شده و دنبال شود.

سعید جلیلی در این نامه نیز بار دیگر بر لزوم انجام گفت‌و‌گوهای 'سازنده، جدی و بدون پیش شرط با هدف تحقق همكاری‌های پایدار' تاكید كرده است. در پنج ماه گذشته فشارهای اقتصادی و تحریم‌های یكجانبه ازسوی آمریكا و اتحادیه اروپا علیه ایران شدت گرفته و رژیم صهیونیستی نیز در این میان از لزوم برخورد نظامی با ایران سخن گفته است.

در همین حال و به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از روزنامه روسی 'كامرسانت'، همزمان آمریكا به روسیه پیام داده كه به ایران بگوید 'این گفت‌و‌گو‌ها، آخرین شانس' است.

این روزنامه نوشته است كه هیلاری كلینتون، وزیر خارجه آمریكا در دیدار با سرگی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفته به ایران بگویید گفت‌و‌گوهایی كه قرار است با 1+5 برگزار شود، آخرین شانس برای حل این بحران از راه غیرنظامی خواهد بود.

اینگونه اقدامات ازسوی آمریكا و همپیمانانش ازجمله رژیم صهیونیستی در آستانه مذاكرات 1+5 نشان می دهد كه آنها می كوشند در میدان مذاكرات ایران و گروه 1+5 یكه تازی كند و از هم اكنون كار شكنی را آغاز كرده اند، اما جمهوری اسلامی ایران تاكنون با دیپلماسی آگاهانه و به دور از تاثیرپذیری از اینگونه تهدیدها ازسوی آمریكا و متحدانش به حفظ حقوق حقه ملت ایران در مذاكرات پرداخته و تسلیم زورگویی های كشورهای غربی نشده است.

گفتنی است كه براساس گزارش ها ایران اعلام كرده است كه ترجیح می‌دهد این بار نیز تركیه میزبان گفت‌و‌گو‌ها باشد. جزییات دقیق‌تری در مورد زمان گفت‌و‌گو‌ها اعلام نشده، اما ممكن است ماه آینده میلادی، برگزار شود.

**تحریم های یكجانبه غربی علیه ایران

-------------------------------------------

در سالی كه گذشت شاهد تحریم های یكجانبه كشورهای غربی علیه ایران بودیم. تحریم‌های جدید غرب علیه ایران در سال 90 به دنبال گزارش 8 آبان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به مدیریت یوكیا آمانو، كه همراه با ادعاهایی در خصوص جنبه‌های احتمالی تلاش ایران برای ساخت تسلیحات هسته‌ای بود، اوج گرفت. در این راستا توافق‌های جدیدی بین غرب و آمریكا در خصوص تحریم علیه نظام بانكی، صنایع پتروشیمی، نفت و گاز ایران صورت گرفت.

به دنبال آن، وزرای خارجه اتحادیه اروپا درباره اعمال تحریم‌هایی علیه بخش مالی و نفتی ایران ازجمله انسداد دارایی‌های بانك مركزی ایران، ممنوعیت فروش الماس، طلا و دیگر فلزهای قیمتی و همچنین توقف واردات نفت ایران توسط كشورهای عضو این اتحادیه به توافق رسیدند. سرانجام اتحادیه اروپا در سوم بهمن ماه 90 نفت ایران را تحریم كرد.

در سال 90 انگلیس نیز به بهانه جلوگیری از توسعه احتمالی برنامه اتمی ایران كلیه تبادلات مالی خود را با همه بانك‌های ایران از جمله بانك مركزی ایران به طور كامل قطع كرد.

در 2 آذر ماه (30 نوامبر 2011) سنای آمریكا در جهت افزایش فشار و تحریم‌های بیش‌تر بر ایران، برای اولین بار، متمی را در چارچوب لایحه بودجه نظامی ایالات متحده آمریكا با هدف تحریم بانك مركزی ایران و خریداران نفت این كشور، به تصویب رساند. سرانجام در 11 دی ماه آمریكا بانك مركزی ایران را نیز به طور رسمی تحریم كرد.

همچنین فرانسه از محدودیت‌های جدید علیه نظام بانكی و صنایع انرژی ایران اسقبال كرد. در همین حال سرگی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در یك كنفرانس مطبوعاتی در 28 دی ماه اعلام كرد: 'مسكو با تحریم های یكجانبه آمریكا و اتحادیه اروپا علیه ایران مخالف است و آن را مانع ازسرگیری مذاكرات این كشور و گروه 1+5 می داند'.

لاوروف گفت: طرفدار تحریم های یكجانبه علیه ایران نیستیم. معتقدیم این اقدامات هیچ وجه مشتركی با نظام منع گسترش سلاح هسته ای ندارد.

سرگی ریابكوف معاون وزیر امورخارجه روسیه نیز در 8 بهمن ماه 90 بار دیگر به اعضای غربی گروه 1+5 در باره اعمال تحریم ضد تهران هشدار داد و گفت: 'تحریم های یك جانبه ضد ایران به بن بست خواهد رسید.'

اما در تازه ترین اقدام، دو تن از قانونگذاران كنگره آمریكا پیش نویس لایحه‌ تحریم‌های جدیدی را علیه تمام بانك‌های ایران و همچنین موسساتی كه در تبادلات غیرنفتی با ایران همكاری دارند را پیشنهاد كردند.

اما بنابر نظر بسیاری از كارشناسان داخلی و خارجی تحریم های صورت گرفته و تلاش غرب برای تحت فشار قرار دادن ایران تاكنون بی نتیجه بوده است. بالا رفتن قیمت نفت در نتیجه این تحریم ها از مواردی است كه به اقتصاد غرب بویژه كشورهای اروپایی در بحران اقنصادی ایجاد شده در این كشورها ضربه وارد ساخته است.

**سخن آخر

--------------

غرب و به ویژه آمریكا طی سال گذشته كوشیدند در مذاكرات هسته ای ایران را به پذیرش خواسته های خود در این خصوص وادار سازند. در نهایت با اعمال تحریم ها سعی كردند كه به اقتصاد ایران ضربه وارد سازند، اما شواهد حاكی از سرخوردگی و انفعال آنها در مقابل سیاست پویای ایران در جریان مذاكرات هسته ای می باشد. رشد اقتصادی بالای ایران و قیمت های رو به فزونی نفت خام نشانه هایی روشن بر ناكارآمدی سیاست های مذكور است و همین عوامل مخالفت های داخلی با اقدامات غرب را باعث شده است.

پژوهش**م.الف**9123



:: برچسب‌ها: هاوایی , پاریس , کنسرت ,
:: بازدید از این مطلب : 297
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : یک شنبه 13 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : xmovies

من به ملت بزرگ ایران كه در طول تاریخ شاهنشاهي، كه با استكبار خود آنان را خفیف شمردند و بر آنان كردند آنچه كردند، صمیمانه تبریك مي‏گویم.

خداوند تعالي بر ما منت نهاد و رژیم استكبار را با دست تواناي خود كه قدرت مستضعفین است در هم پیچید و ملت عظیم ما را ائمه و پیشواي ملت هاي مستضعف نمود و با برقراري جمهوري اسلامي وراثت حقه را بدانان ارزاني داشت.

من در این روز مبارك، روز امامت امت و روز فتح و ظفر ملت، جمهوري اسلامي ایران را اعلام مي‏كنم. به دنیا اعلام مي‏كنم كه در تاریخ ایران چنین رفراندمي سابقه ندارد كه سرتاسر مملكت با شوق و شعف و عشق و علاقه به صندوق ها هجوم آورده و راي مثبت خود را در آن ریخته و رژیم طاغوتي را براي همیشه در زباله دان تاریخ دفن كنند.

من از این همبستگي بی مانند كه جز مشتي ماجراجو و بی خبر از خدا، همه و همه به نداي آسماني 'وَ اْعتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمیعاً' لبیك گفتند و با تقریبا اتفاق آرا به جمهوري اسلامي‏ رأي مثبت دادند و رشد سیاسي و اجتماعي خود را به شرق و غرب ثابت كردند، تقدیر مي‏كنم.

مبارك باد بر شما روزي كه پس از شهادت جوانان برومند و داغ دل مادران و پدران و رنج هاي طاقت فرسا، دشمن غول صفت و فرعون زمان را از پاي درآوردید و با راي قاطع به جمهوري اسلامي، حكومت عدل الهي را اعلام نمودید، حكومتي كه در آن، جمیع اقشار ملت با یك چشم دیده مي‏شوند و نور عدالت الهي بر همه و همه به یك طور مي‏تابد و باران رحمت قرآن و سنت بر همه كس به یكسان مي‏بارد.

مبارك باد شما را چنین حكومتي كه در آن اختلاف نژاد و سیاه و سفید و ترك و فارس و لر و كرد و بلوچ مطرح نیست. همه برادر و برابرند؛ فقط و فقط كرامت در پناه تقوا و برتري و به اخلاق فاضله و اعمال صالحه است.

مبارك باد بر شما روزي كه در آن تمام اقشار ملت به حقوق خود مي‏رسند، فرقي بین زن و مرد و اقلیت هاي مذهبي و دیگران در اجراي عدالت نیست. طاغوت دفن شد و طغیان و سركشي به دنبال او دفن مي‏شود، و كشور از چنگال دشمن هاي داخلي و خارجي و چپاولگران و غارت‏پیشگان نجات یافت.

اینك شما ملت شجاع، پاسداران جمهوري اسلامي هستید. اینك شما هستید كه باید این ارث الهي را با قدرت و قاطعیت حفظ كنید و نگذارید بقایاي رژیم متعفن كه در كمین نشسته‏اند و طرفداران دزدان بین المللي و نفت خواران مفتخوار در بین صفوف فشرده شما رخنه كنند.

اینك شمایید كه باید مقدرات خود را به دست بگیرید و مجال به فرصت طلبان ندهید و با قدرت الهي كه مظهر آن جماعت است، قدم هاي بعدي را بردارید و با فرستادن طبقه فاضله و امناي خود در مجلس موسسان، قانون اساسي جمهوري اسلامي را به تصویب برسانید و همانطور كه با عشق و علاقه به جمهوري اسلامي راي دادید، به امناي امت رأي دهید تا مجالي براي بد اندیشان نماند.

صبحگاه 12 فروردین - كه روز نخستین حكومت اللَّه است - از بزرگترین اعیاد مذهبي‏ و ملي ماست. ملت ما باید این روز را عید بگیرند و زنده نگه دارند. روزي كه كنگره‏هاي قصر 2500 سال حكومت طاغوتي فرو ریخت و سلطه شیطاني براي همیشه رخت بربست و حكومت مستضعفین كه حكومت خداست به جاي آن نشست.

هان! اي ملت عزیز كه با خون جوانان خود حق خود را به دست آوردید، این حق را عزیز بشمرید و از آن پاسداري كنید، و در تحت لواي اسلام و پرچم قرآن، عدالت الهي را با پشتیباني خود اجرا نمایید.

من با تمام قوا در خدمت شما كه خدمت به اسلام است، این چند روز آخر عمر را مي‏گذرانم، و از ملت انتظار آن دارم كه با تمام قوا از اسلام و جمهوري اسلامي پاسداري كنند.

من از دولت ها مي‏خواهم كه بدون وحشت از غرب و شرق، با استقلال فكر و اراده، باقیمانده رژیم طاغوتي را كه آثارش در تمام شئون كشور ریشه دارد، پاكسازي كنند و فرهنگ و دادگستري و سایر وزارتخانه‏ها و ادارات كه با فرم غربي و غربزدگي بپا شده است، به شكل اسلامي متحول كنند و به دنیا عدالت اجتماعي و استقلال فرهنگي و اقتصادي و سیاسي را نشان دهند.

** بخشی از پیام امام خمینی(ره) به ملت ایران در دوازدهم فروردین سال 1358 روز جمهوری اسلامی

فراهنگ ** 1003 **



:: برچسب‌ها: گل , زنده , نشان ,
:: بازدید از این مطلب : 315
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : یک شنبه 13 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : xmovies

به گزارش روز شنبه ایرنا از آتن، ' اندراس اندریادیس' در همایش بین المللی جهانگردی و نحوه توسعه آن و جلب گردشگران خارجی افزود: این كشور به علت نیاز مسافران به دریافت روادید شنگن و سختگیری های غیر ضروری سالانه بین 3 الی 5 میلیون گردشگر خارجی از دست می دهد.

وی در این همایش كه به مناسبت شصتمین سالگرد ایجاد سازمان جهانگردی یونان كه با حضور مقامات داخلی و خارجی برگزار شد، ادامه داد: صنعت گردشگری یكی از منابع مهم درآمد ملی كشور است و بایستی برای حل این مشكلات چاره اندیشی كرد تا راه توسعه صنعت گردشگری هموار شود.

' پولوس یارولانوس' وزیر فرهنگ یونان نیز در این همایش بین المللی گفت، طی 10 سال آینده نشان داده خواهد شد كه چه كشورهایی برنده رقابت ها جذب جهانگردان خارجی خواهند بود و ما از پیشنهادات هیات جهانگردی و پیشنهاد' ماریا دماناكی' عضو كمیسیون اروپا در مسایل دریایی و كشتیرانی مبنی بر ضرورت تسهیل صدور روادید در فصل تابستان كه به اتحادیه اروپا ارایه كرده ،حمایت می كنیم.

' طالب رفاعی 'دبیر كل سازمان جهانی گردشگری در این همایش بااشاره به ضرورت تسهیل در صدور روادید گفت، برآورد می شود كه شمار گردشگران جهان در سال 2012 به حدود یك میلیارد نفر برسد.

وی افزود: بطور متوسط سالانه 43 میلیون نفر به گردشگران و جهانگردان در سراسر جهان افزوده می شود و این صنعت 8 درصد اشتغال در سطح بین المللی را به خود اختصاص می دهد.

وی یكی از راه های تسهیل صدور روادید، استفاده از تكنولژزی پیشرفته ذكر كرد ، گفت: مساله نحوه حل مشكل صدور روادید را با رییس سازمان جهانگردی درمكزیك مطرح خواهد كرد.

'كریم اروا' سفیر تركیه در یونان نیز با اشاره به ضرورت توسعه صنعت گردشگری گفت، سال 2011 میلادی 550 هزار گردشگر ترك به یونان و تعداد 700 هزار یونانی به تركیه سفر كردند و چنانچه مسئله محدودیت صدور روادید شنگن حل شود، تعداد گردشگران در آینده بصورت گسترده ای افزایش خواهد یافت.

' دیمتری دولیس' معاون وزیر خارجه یونان نیز گفت: در سال 2011 میلادی 800 هزار روادید برای شهروندان كشورهای غیر اتحادیه اروپا صادر شده كه نسبت به سال قبل 35 درصد افزایش نشان می دهد.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت صنعت گردشگری در رشد اقتصادی ملی گفت، طی بخشنامه ای به سفارت های یونان در كشورهای غیر عضو اتحادیه اروپا، از آنان خواسته شده تا تقاضای متقاضیان سفر به یونان را ظرف 48 ساعت مورد بررسی و جواب داهند.

یكی از منابع مهم درآمد ملی یونان از طریق صنعت گردشگری تامین می شود و یونان تلاش می كند با رایزنی با اتحادیه اروپا، صدور روادید برای شهروندان كشورهای غیر اتحادیه اروپا و بخصوص برای شهروندان كشورهای روسیه و چین را تسهیل كند.

یونان با توجه به بدهی سنگین خارجی درصدد است كه با تسیهل صدور روادید صنعت گردشگری را توسعه و درآمد ملی خود را از این طریق افزایش دهد.

سازمان ها و شركت های دست اندركار صنعت گردشگری یونان به دولت فشار می آورند كه رایزنی ها را با اتحادیه اروپا در زمینه دریافت مجوز برای ارایه تسهیلات در صدور روادید افزایش دهد.

**2170**1917



:: برچسب‌ها: دوستان , فوتبال , سنگ ,
:: بازدید از این مطلب : 299
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : یک شنبه 13 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : xmovies

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی راه آهن جمهوری اسلامی ایران، در پی بارندگی های شدید اخیر و رانش زمین و ریزش كوه، خط آهن محور تهران- شیراز مسدود وحركت تمام قطارهای مسافری این محور در روز جاری لغو شد.

یادآوری می شود، اعضای كمیسیون سوانح و مامورین فنی راه آهن با حضور در محل، در حال بازگشایی مسیر می باشند و پس از بازگشایی مسیر، قطارهای مسافری این محور طبق برنامه به حركت خود ادامه خواهند داد.

مسافران برای كسب اطلاعات بیشتر می توانند با تلفن 1539 تماس بگیرند.

1574



:: برچسب‌ها: پرنده , لندن , انگلستان ,
:: بازدید از این مطلب : 276
|
امتیاز مطلب : 20
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : یک شنبه 13 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : xmovies

'حسین پروین' عصر شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در ایام بسته بودن این مرز، تردد زوار عتبات عالیات از مرز مهران انجام می شود، اما با بازگشایی مجدد مرز خسروی كاروان های زایران شهرهای زیارتی عراق از روز دوشنبه 14 فروردین از این مرز نیز تردد خواهند كرد.

وی تاكید كرد: تردد زوار از مرز زمینی خسروی در قالب كاروان های تحت پوشش سازمان حج و زیارت انجام می شود و تردد انفرادی زوار از این مرز و مرز رسمی پرویزخان این شهرستان همچنان ممنوع است.

پروین اظهار داشت: تا پیش از بسته شدن این مرز، روزانه 20 تا 25 كاروان زایر ایرانی از طریق مرز بین المللی و رسمی خسروی به شهرهای زیارتی عراق سفر می كردند و همین تعداد كاروان نیز پس از زیارت عتبات عالیات از طریق مرز خسروی وارد كشور می شدند.

مرز رسمی خسروی در شهرستان قصرشیرین از 24 آذر سال گذشته بر روی تردد زوار عتبات عالیات بسته شده بود كه با رایزنی و پیگیری مسوولان ایران از روز 20 اسفند سال گذشته پس از حدود سه ماه تعطیلی بازگشایی شد و كاروان های زیارتی از این مرز به كشور عراق اعزام می شدند، اما از روز پنجم فروردین امسال و بر اساس تصمیم مقامات عراقی موقتا بسته شده است.

قصرشیرین در غرب استان كرمانشاه با بیش از 186 كیلومتر مرز مشترك با عراق و بیش از 24 هزار نفر جمعیت، دو مرز رسمی و فعال خسروی و پرویزخان دارد.ك/3

9102/1594



:: برچسب‌ها: آسیا ,
:: بازدید از این مطلب : 321
|
امتیاز مطلب : 20
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : یک شنبه 13 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : xmovies

آدرین ریچ شاعر، نویسنده، منتقد، فمینیست و فعال سیاسی آمریکایی روز ۲۷ مارس در هشتاد و دو سالگی در گذشت. او بیش از سی دفتر شعر سروده بود که به زبان‌های مختلف ترجمه شده‌اند و هفت کتاب نیز در خصوص مسائل زنان، نقش هنر در اجتماع و هنر متعهد نوشت. ریچ در سال ۱۹۲۹ در بالتیمور در ایالت مریلند به دنیا آمد و یکی از تاثیرگذارترین شاعران جهان در نیمه دوم قرن بیستم به شمار می رفت.

مدت‌های مدیدی است که برخی منتقدان از مرگ شعر می‌گویند، اما باورش نباید دشوار باشد که در گذشته‌های نه چندان دور، شاعران نقشی کلیدی در فرهنگ و زندگی سیاسی مردم داشتند. حتی کسانی که اهل کتاب نبودند، نام تی.اس. الیوت یا رابرت فراست را شنیده بودند و اشعار کسانی نظیر رابرت لاول درباره جنگ ویتنام و حقوق شهروندی سیاه‌پوستان بر تعداد تظاهرکنندگان در خیابان‌های آمریکا در دهه شصت میلادی تاثیرگذار بود. منتقدان ادبی، آدرین ریچ را نیز متعلق به همین نسل از شاعران می دانند و بر این باورند که با آن که اشعارش به شدت تاثیرگرفته از شرایط اجتماعی و سیاسی زمان خودش بود، قدیمی و کهنه نمی شوند.

برنده جایزه کتاب ملی آمریکا و جوایز دیگر

در سال ۱۹۵۱، آدرین ۲۱ ساله نخستین دفتر شعرش با نام «تغییری در جهان» را برای انتشارات دانشگاه ییل فرستاد و دابلیو. اچ. اودن کتاب او را برای انتشار در سری شاعران جوان ییل انتخاب کرد و برای آن پیش‌گفتار نوشت.

به این ترتیب زندگی شاعرانه ریچ آغاز شد. بورسی تحصیلی از طرف دانشگاه ییل و بعدتر بورسیه گوگنهایم را دریافت کرد و با حل شدن مشکلات مالی تمام تمرکزش را بر اشعارش گذاشت.

او در سال ۱۹۷۴ برنده جایزه کتاب ملی آمریکا شد و در طول دوران کاری‌اش تقریبا اغلب نشان‌ها و افتخارات فرهنگی ایالات متحده از جمله دکترای افتخاری دانشگاه هاروارد را دریافت کرد.

پیش‌قراول فمینیسم

منتقدان ادبی می گویند آنچه ریچ در دوران کاری خود در مقام شاعر ساخت، نشان می‌دهد که شعر می‌تواند تنها به زیبا‌یی ‌و احساسات شخصی محدود نباشد، شعر می‌تواند از مشکلات روز جامعه با خوانندگان پرشمارش بگوید، هر چند همواره خطر این وجود دارد که چنین شعری بدل به شعار، خطبه یا جزوه شود (ریچ کتاب شعری هم با عنوان «جزوات» دارد).

مشکلات و بی‌عدالتی‌های اجتماعی ـ تبعیض نژادی، جنسیتی، جنسی و طبقاتی، به علاوه مسئله جنگ و تبعات آن از محورهای ثابت اشعار او هستند. او توانست بی‌آنکه اسیر کلیشه اشعار سیاسی شود، سئوالاتش را در اشعارش مطرح کند، سئوالاتی که قرار نیست خودش هم جواب آن‌ها را بداند؛ چنانچه خودش در «مهاجران آتی لطفا توجه کنند» می‌گوید:

در به خودی خود

هیچ وعده‌ای نمی‌دهد

تنها یک در است.

اراده به تغییر

"اشعار ریچ تصویر واضح و روشنی از وضعیت زن آمریکایی در دهه ۵۰ می‌دهند. درک این که چرا زن خانه دار طبقه متوسط تحصیل‌کرده در جامعه امریکا در دهه ۵۰ بسیار متاصل بوده در اشعار ریچ روشن تر است تا در تئوری‌هایی که همان سال‌ها به شکل هم‌زمان نوشته می‌شدند"

منتقدان، اراده به تغییر را یکی از مهم‌ترین وجه تمایزهای آدرین ریچ از بسیاری از شاعران معاصر آمریکایی می دانند. او در جوانی نقشی را که جامعه به او به عنوان یک دختر طبقه متوسط غیر همجنس‌خواه تحمیل می‌کرد، پذیرفت؛ دختری مسئولیت پذیر برای پدرش بود و بعد بدل شد به زنی وظیفه‌شناس برای همسرش و مادر دلسوز برای سه فرزند پسر، و در قلمرو مشخص جنسیت، نسل و طبقه خودش بدل به یکی از بهترین شاعران آمریکایی شد.

اما در میانسالی (در اواسط دهه هفتاد میلادی) ریچ تصمیم گرفت که بسیاری از این مرزها را در هم بشکند. او که در ۲۴ سالگی با یکی از استادان اقتصاد دانشگاه هاروارد ازدواج کرده بود، پس از ۲۳ سال زندگی مشترک تصمیم گرفت از او جدا شود. در سال‌های پایانی زندگی مشترک‌شان ریچ به گروه‌های چپ سیاسی پیوسته بود و عضوی به شدت فعال بود و همین امر سبب شد تا بین او و همسرش اختلافات بسیاری به وجود بیاید که در نهایت منجر به جدایی آن‌ها شد و همسرش نیز چندین ماه بعد از جدایی‌شان به جنگلی رفت و با شلیک گلوله به سرش به زندگی خود پایان داد.

اما آدرین ریچ پس از جدایی از همسرش رابطه‌ای طولانی مدت را با میشل کلیف، نویسنده و ویراستار زن جامائیکایی آغاز کرد. رابطه‌ای که تا پایان زندگی ریچ پابرجا ماند.

آدرین ریچ پس از آشنایی‌اش با میشل کلیف، کتاب «بیست و یک شعر عاشقانه» را منتشر کرد که ادای دین‌اش به این عشق بود:

«هر چه بین ما اتفاق بیفتد، تن تو

در تن من حلول خواهد کردـ لطیف، ظریف

عشق‌بازی تو، مثل ساقه نیمچه پیچ‌خورده‌ای

سرخسی جوان و پیچان

که خورشید تازه آن را شسته است.»

تبلور این رابطه همجنس‌خواهانه در اشعار ریچ در زمانی بود که در فرانسه و آمریکا زنان فمینیست مبارزه خودشان را آغاز کرده بودند و در تئوری فمینیستی تازه ردپایی از عشق همجنس‌خواهانه دیده می‌شد؛ آدرین ریچ همپای تئوری همجنس‌خواهی فمینیستی، تاریخ ادبیات آمریکا را مملو از اشعاری با این تم ‌کرد.

او در سال ۱۹۸۰ نیز مقاله‌ای منتشر کرد که «غیر‌همجنس‌خواهی اجباری و حیات همجنس‌خواهی زنانه» نام داشت و در آن از الزام شکستن تابوهایی گفت که جامعه مردسالار برای سال‌ها به زنان تحمیل کرده بود، در واقع ریچ می‌گفت که تمایل به جنس مخالف تمایلی اکتسابی است که جامعه مردسالار زنان را برای آن تربیت می‌کند، ایده‌ای که بعدتر توسط نظریه پردازان فمینیست بسط پیدا کرد.

آدرین ریچ گذشته از این تجربه، مادر نیز بود. او هنوز سی سال نداشت که سه پسر به دنیا آورده بود. تجربه‌ای که به اشعار موفق دفتر «تصاویری از عروس خانواده» منتج شد. ریچ علاوه بر «زن» و «هم‌جنس‌خواه» بودن، «یهودی» نیز بود ودر نتیجه مفهوم اقلیت در اشعار او اهمیت بسیاری داشت.

اشعار ریچ تصویر واضح و روشنی از وضعیت زن آمریکایی در دهه ۵۰ می‌دهند. درک این که چرا زن خانه دار طبقه متوسط تحصیل‌کرده در جامعه امریکا در دهه ۵۰ بسیار متاصل بوده در اشعار ریچ روشن تر است تا در تئوری‌هایی که همان سال‌ها به شکل هم‌زمان نوشته می‌شدند.

فعالیت‌های سیاسی و مخالفت با جنگ

آدرین ریچ در سال‌های دهه شصت میلادی همراه با جنبش آزادی‌خواهی زنان در آمریکا جذب گروه‌های صلح‌طلب مخالف با جنگ ویتنام و مدافعان حقوق شهروندی سیاه‌پوستان نیز شده بود از آن زمان سیاست بخشی مهمی از زندگی شخصی و حرفه‌ای او شد. او در کتابی با عنوان «مدرسه‌ای میان خرابه‌ها» اشعار خود را که بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۴ سروده بود منتشر کرد.

در تابستان سال ۲۰۰۱ (سالی که حملات یازده سپتامبر اتفاق افتاد) آدرین ریچ متوجه وضعیت دشوار شهروندان شهرهایی نظیر بغداد، بیت‌الحم و کابل شد و خواندن شعرهای محمود درویش، شاعر مطرح فلسطینی، را آغاز کرد. در نتیجه اشعار این کتاب همگی تحت تاثیر این مطالعات نوشته شده‌اند. «مدرسه‌ای میان خرابه‌ها» جایزه حلقه منتقدان آمریکایی را برای ریچ به همراه آورد. این کتاب در شهر مشخصی اتفاق نمی‌افتد، بلکه تنها مشخص است که در منطقه‌ای جنگ‌زده است و در آن بچه‌ها و معلم‌ها در فضای رعب و وحشت به سر می‌برند.

ریچ در گفت و گویی در سال ۲۰۰۵ با روزنامه سان‌فرانسیسکو کرونیکلز، گفت که از تبعات یازده سپتامبر این بود که ابزاری شد برای سرکوب مخالفان، فعالان و مهاجران و خارجی‌ها؛ اتفاقی که تنها فضای رعب و وحشت به وجود آورد و جنگ افروزی کرد.

او در سال ۱۹۹۷ مدال ملی هنر را نیز بنا به دلایل اخلاقی قبول نکرد. این مدال از سوی ریاست جمهوری وقت ایالات متحده، بیل کلینتون، به ریچ داده می‌شد که ریچ اعلام کرد از دولتی که سیاست‌های تبعیض اقلیتی در قبال شهروندانش دارد، مدالی دریافت نخواهد کرد.

اعتقاد به برابری انسان‌ها با هر جنسیت و نژاد در زندگی ریچ وجود داشت و به شکلی بی‌نظیر راه خودش را به اشعار ریچ نیز باز کرد. از جنبش رهایی بخشی زنان در دهه شصت تا مخالفت با اقدام آمریکا درحمله به عراق همگی دستمایه اشعار شخصی و ماندگار ادرین ریچ هستند.



:: برچسب‌ها: سان فرانسیسکو ,
:: بازدید از این مطلب : 255
|
امتیاز مطلب : 20
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : یک شنبه 13 فروردين 1391 | نظرات ()