نوشته شده توسط : xmovies

به گزارش ایرنا، در این مراسم كه در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در پكن برگزار شد، پیام نوروزی حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی برای حضار پخش شد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران طی سخنانی با اشاره به اینكه رهبر معظم انقلاب سال جدید را سال تولید ملی و حمایت از كار و سرمایه ایرانی نامگذاری كرده اند، بر تلاش بیشتر در عرصه كار و فعالیت نهادهای ایرانی تاكید كرد.

' مهدی صفری ' خطاب به مسوولان ارگان های مستقر در چین گفت: ما پیروان رهبری هستیم و با تكلیفی كه معظم له تعیین كرده اند، باید با پیگیری های مجدانه در سال جدید كارها و برنامه ها را به نتیجه قطعی برسانیم.

وی با اشاره به اینكه در ابعاد سیاسی دشمن سرش به سنگ خورده ، افزود: انشا الله در سال جدید ما باید با تلاش و عمل به تكلیف، نگذاریم فعالیت های دشمن در عرصه نبرد اقتصادی علیه ملت ایران نیز به اهداف خود برسد.

صفری تاكید كرد، كاركنان ایرانی بیش از پیش وظیفه دارند در سال جدید با تمام توان در راستای اهداف تعیین شده كار كنند.

وی با اشاره به روابط خوب بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین و تجربیات این كشور در زمینه های فن آوری و اشتغال زایی تصریح كرد: در زمینه صادرات كالاهای ایرانی به چین نیز در سال جدید باید پیشرفت های خوبی حاصل شود.

این مراسم با اهدا جوایز به چند تن از ایرانیانی كه سفرهای هفت سین زیبا به مناسبت نوروز 91 طراحی كرده بودند، خاتمه یافت.

آساق ** 275 **



:: برچسب‌ها: نور , واشنگتن , آلمان ,
:: بازدید از این مطلب : 446
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : xmovies

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری سوریه (سانا) ، پیشتر اخباری از سوی برخی پایگاه های اینترنتی مبنی بر رواج اسكناس های لیره جدید سوری در آینده نزدیك برای كنترل ارزش آن در برابر ارزهای خارجی از جمله دلار و یورو منتشر شده بود.

هر یك دلار در روزهای اخیر به 78 لیره رسیده است كه پیش از آغاز بحران در سال گذشته در سوریه این رقم 48 بود.

در همین حال بانك مركزی سوریه از تصمیم برای جمع آوری اسكناس های قدیمی و كهنه رایج در این كشور خبر داد.

در حال حاضر دو نوع اسكناس لیره شامل جدید و قدیم در سوریه جریان دارد كه اسكناس های جدید كوچك تر از نوع قدیم هستند.

خاورم**1436** 3404



:: برچسب‌ها: آبی , ساحل , جشن تولد ,
:: بازدید از این مطلب : 306
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : xmovies
جان هنری براون، وکیل مدافع

آقای براون گفت که هنوز عواملی که منجر به بروز حادثه قندهار شد، مشخص نیست

وکیل مدافع سرباز آمریکایی که متهم به کشتن شانزده غیرنظامی در افغانستان است، برای اولین بار با موکل خود در یک زندان نظامی در آمریکا دیدار کرده است.

جان هنری براون، وکیل مدافع سرشناس آمریکایی، ملاقات سه ساعته خود با رابرت بیلز، سرباز متهم را "احساساتی" توصیف کرد.

تیراندازی این سرباز آمریکایی به غیرنظامیان در ولسوالی پنجوایی ولایت قندهار که منجر به کشته شدن شانزده غیرنظامی، به شمول کودکان و زنان شد، روابط حکومت افغانستان را متحد اصلی اش - آمریکا - تحت تاثیر قرار داده است.

رابرت بیلز که سی و هشت سال دارد، از زمان انتقالش از افغانستان به آمریکا، در یک سلول انفرادی نگهداری می شود و مقامات آمریکایی تعهد کرده اند که روند محاکمه این سرباز شفاف خواهد بود.

این سرباز، تنها فرد متهم به کشتار غیرنظامیان در قندهار است که در بازداشت بسر می برد. با این حال، دولت افغانستان بارها تاکید کرده است که در این حادثه، بیشتر از یک سرباز آمریکایی دخیل بوده است.

حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان که اخیرا با بزرگان ولایت قندهار در کابل دیدن کرد، به بی بی سی گفت که براساس شواهد و اظهارات شاهدان عینی، نسبت به اینکه این حمله از سوی تنها یک سرباز صورت گرفته باشد، تردید وجود دارد.

گزارشها می رساند که شماری از غیرنظامیان پس از آنکه در ساعات اولیه بامداد در خانه هایشان به ضرب گلوله کشته شدند، در یک اتاق به آتش کشیده شدند.

'کاملا متفاوت'

رابرت بیلز، سرباز متهم

این سرباز متهم به کشتن شانزده غیرنظامی در قندهار است

جان هنری براون، وکیل مدافع سرباز متهم پس از دیدارش با او به خبرنگاران گفت: "در مورد آنچه که در افغانستان اتفاق می افتد، شما هم می خوانید، من هم می خوانم، اما آنچه را که از زبان کسی که عملا در آنچه حضور داشته می شنویم، کاملا متفاوت است."

آقای براون گفت که انتظار می رود یک بار دیگر نیز بزودی با موکل خود دیدار کند.

او با انتشار یک اعلامیه گفته است: "هنوز بسیار زود است که مشخص کنیم چه عواملی باعث بروز این حادثه (کشتار غیرنظامیان در قندهار) شده است."

آقای براون پیشتر گفته بود که موکل او برای ادامه خدمت سربازی در افغانستان آماده نبوده است چون به گفته او، در ماموریت های قبلی خود جراحات زیادی برداشته بود.

وزارت دفاع آمریکا گفته است که اگر اتهامات علیه این سرباز ثابت شود، می تواند با مجازات مرگ روبرو باشد.

این گونه محاکم، می تواند تا چندین سال به طول بکشد؛ در حالی که افغانها خواستار پیگیری فوری پرونده این سرباز هستند.



:: برچسب‌ها: خانواده ,
:: بازدید از این مطلب : 368
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : xmovies

به گزارش خبرنگار ایرنا، كتابخانه جدید تاجیكستان با مجموع مساحت 45 هزار متر مربع در 9 طبقه تاسیس شده كه 40 تالار مطالعه، 22 مخزن بزرگ كتاب با ظرفیت نگهداری بیش از 10 میلیون جلد كتاب و اسناد و مدارك مختلف و چند سالن و تالار بزرگ اجتماعات و چاپخانه را در خود جای داده است.

رییس جمهور تاجیكستان در نشستی با جمعی از نخبگان و شخصیت‌های مهم علمی و فرهنگی این كشور در تالار بزرگ این كتابخانه، ساخت و بهره‌برداری از این مجموعه بزرگ فرهنگی را گام مهمی در زمینه ارج نهادن به آثار علمی، فرهنگی و ادبی دانست.

'امامعلی رحمان' با اشاره به نقش و اهمیت كتاب در رشد و توسعه كشورها در بخش های مختلف بخصوص فرهنگی، روز چهارم مارس را بعنوان روز كتاب تعیین كرد.

وی افزود: با افتتاح این كتابخانه، شیوه نگهداری كتاب و كتاب خوانی نیز در تاجیكستان به روز شده و از این پس علاقه مندان؛ محققان، پژوهشگران، دانشجویان و غیره می توانند با مراجعه به این مركز فرهنگی ،نیازهای خود را تامین كنند.

رحمان اظهار داشت: پیشرفت كشور و ملت تنها با وجود افراد تحصیلكرده و صاحب معرفت عملی می شود ضمن آنكه ترویج علم، فرهنگ و دانش، از نیازهای ضروری جامعه امروز است.

رییس جمهور تاجیكستان با اشاره به ظرفیت و امكانات علمی و فنی موجود این كتابخانه افزود: دولت و موسسات غیردولتی در آینده نیز در جهت تجهیز این كتابخانه بزرگ به تجهیزات نرم و سخت افزاری مورد نیاز تلاش خواهند كرد.

وی ساختمان جدید كتابخانه را نماد برجسته‌ای از آثار معماری ملی و یك سمبل و نماد فرهنگی در مركز پایتخت تاجیكستان عنوان كرد.

این كتابخانه طی چهار سال توسط چند شركت‌ ساختمانی چینی و همكاری چند شركت محلی تاجیكی احداث شده است.

همزمان با بیستمین سالگرد استقلال جمهوری تاجیكستان، انجمن دوستی ایران و تاجیكستان نیز طرح اهدای 20 هزار نسخه كتاب به كتابخانه ملی تاجیكستان را با مشاركت مردمی و موسسات و سازمان‌های علمی و فرهنگی به اجرا در آورد.

آساق**ه.ص**1558**5981



:: برچسب‌ها: بهار , کنسرت ,
:: بازدید از این مطلب : 314
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : xmovies

' عباسعلی نجفی ' سه شنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در ساری افزود : ریزش كوه اوایل امشب در منطقه سیاه بیشه در كیلومتر 40 جاده هراز به وقوع پیوسته است و موجب مسدود شدن این محور شریانی شده است .

وی ، طول مسیری را كه ریزش كوه مسدود كرده است ، حدود 150 متر اعلام كردو اظهار داشت : نیروهای راهداری با تمام توان و بهره گیری از امكانات و تجهیزات در تلاشند تا در اسرع وقت این جاده را بازگشایی كنند .

نجفی از مسافران و گردشگران نوروزی تقاضا كرد در هنگام مسدود بودن جاده می توانند از محور مواصلاتی فیروزكوه تردد كنند.

وی اظهار داشت : نیروهای امدادی همچون پلیس راه استان در حال تخلیه خودروها هستند .

معاون راهداری راه و ترابری مازندران با اشاره به وضعیت ترافیكی سایر محورهای مواصلاتی استان گفت: در حال حاضر جاده های فیروزكوه و كندوان از ترافیك نیمه سنگین ولی روان برخوردار هستند .

وی از مسافران نوروری تقاضا كرد قوانین راهنمایی و رانندگی را به طور كامل رعایت كنند و با صبر و حوصله بیشتری به ادامه مسیر بپردازرند تا در راه های استان مازندران دچار سوانح و حوادث رانندگی نشوند . ك/3

519/402/ 3404



:: برچسب‌ها: غذا , ایتالیا ,
:: بازدید از این مطلب : 372
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : xmovies

الفرات به نقل از یك منبع آگاه در پلیس عراق گزارش داد: بر اثر انفجار دو خودروی بمب گذاری شده صبح امروز در كربلا، 58 نفر كشته و زخمی شدند.

بر اساس این گزارش انفجارهای امروز در منطقه باب بغداد در شمال شهر كربلا به وقوع پیوسته و تاكنون 13 نفر كشته و 45 زخمی به جای گذاشته است.

تاكنون منابع خبری رسمی عراق گزارشی دراین زمینه مخابره نكرده اند و آمار قربانیان نیز در منابع خبری متفاوت اعلام شده است. همچنین هنوز جزییات دقیقی از این انفجارها، ملیت و فهرست مجروحان و كشته شدگان مخابره نشده است. پیگیری های ایرنا دراین زمینه ادامه دارد.

پ‍ژوهش**9930**1599



:: برچسب‌ها: بهار , سفر ,
:: بازدید از این مطلب : 340
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : xmovies

نوروز جشن باستانی ایرانیان است و با آن كه نمی توان تاریخ مشخصی برای پیدایش آن در نظر گرفت، اما افسانه های بسیاری در باره این جشن تاریخی در متون كهن آمده است.

برخی به استناد شاهنامه فردوسی، 'جمشید' یا 'كیومرث' را پایه گذار این جشن می دانند و بر این باورند كه این روز، روز پیروزی بر اهریمن و پلیدی بود.

به هر حال، نوروز در گذر زمان، امروز به بهانه ای برای شاد زیستن ایرانیان تبدیل شده كه این جشن و سرور با سرآغاز بهار طبیعت و جان گرفتن جهان همراه شده است.

البته این سرور و شادمانی از زمان ورود اسلام به این سرزمین، رنگ و بوی الهی نیز به خود گرفت و زمزمه دعای تحویل سال و مدد گرفتن از خالق هستی در آغاز چرخش مجدد زمین به دور خورشید، سبب شد تا نوروز به محل تلاقی دین و آیین تبدیل شود.

نوروز با سه هزار سال قدمت به عنوان قدیمی ترین جشن تمدن بشری كه گستره وسیعی از سرزمین های جنوب غربی آسیا، آسیای میانه، قفقاز، شبه قاره هند و حتی حوزه بالكان را در برگرفته است و هر سال بیش از 300 میلیون نفر در سراسر جهان آن را پاس می دارند.

با وجود همه اهتمامی كه متولیان فرهنگی كشور برای معرفی این جشن جهانی به مردم جهان دارند، باید بیش از پیش برای حفظ و پاسداشت این آیین ملی و جهانی كوشید كه این مهم جز با پایبندی به آیین ها و ارزش های نهفته در نوروز میسر نمی شود؛ ارزش هایی چون نوع دوستی، كمك به دیگران، صله ارحام، دوری از كبر و حسد و كینه و دوستی با بندگان خدا و طبیعت از جمله پیام هایی است كه در لا به لای آیین های نوروزی قابل دریافت است.

در این راستا ثبت نوروز در مهر سال 1388 در فهرست جهانی میراث معنوی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسكو)، این فرصت را برای ایرانیان و حوزه تمدنی ایران فراهم آورد كه پیام های نوروز كه همان صلح، نوع دوستی و تكریم انسانیت است، به ملت های مختلف جهان معرفی شود.

به نظر می رسد گسترش جایگاه ماهوی نوروز در سطح بین‌الملل، ضرورتی است كه بی تردید مورد تاكید مسئولان عالی رتبه نظام جمهوری اسلامی ایران نیز قرار دارد.

بی تردید، جشن جهانی نوروز، همبستگی میان همه مردمانی است كه این روز را یكی از نشانه‎‌های پروردگار می دانند، زیرا رستاخیز طبیعت، بازنمایی رستاخیز جان است و رستاخیز جان، بازنمایی رستاخیز آگاهی آدمی است كه با ظهور منجی عالم بشریت محقق می شود.

فراهنگ ** 2025 **



:: برچسب‌ها: مردم , نقاشی های دیواری ,
:: بازدید از این مطلب : 344
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : xmovies

به گزارش ایرنا، كالچوگین روز سه شنبه در مقاله ای در پایگاه اینترنتی روسی 'ایران رو' خاطر نشان كرد: دولت ایران در شرایط تحریم توانسته است اقتصاد كشور را توسعه دهد و در واقع تحریم این كشور نتایح معكوس به همراه داشت.

وی افزود: دشمنان جمهوری اسلامی ایران انتظار داشتند كه اقتصاد این كشور دستخوش بی نظمی و نابسامانی شود و این مساله در جامعه ایران نارضایتی های گسترده برانگیزد.

كارشناس مسایل خاورمیانه روسیه خاطر نشان كرد: هدف غرب از اعمال تحریم های بازرگانی علیه ایران این است كه با این اقدام نهادهای مالی ایرانی آخرین روابط بین المللی خود را از دست بدهند، تجارت خارجی به خاطر كمبود ارز فلج شود و در نتیجه سطح زندگی اكثریت مردم تنزل یافته و انفجار اجتماعی رخ دهد.

كالچوگین در تشریح استراتژی غرب در تحریم ایران نوشت: بر اساس این استراتژی، تحریم ها باید به صورت موثر اعمال شده و با خطر جدی عملیات جنگی همراه شود و تنها تلفیق فشار از خارج و از داخل (نارضایتی مردم كشور) می تواند نگرانی نظام از آینده را در پی داشته باشد.

نویسنده مقاله خاطرنشان می كند كه هیچ كدام از ترفندهای غرب در این باره بر ایران موثر واقع نشده است و رویكرد جمهوری اسلامی ایران این واقعیت را به ثبوت رساند كه كشور ایران در برابر تحریم ها مصونیت یافته است.

كارشناس ارشد روس یادآور شد: ایران تاكنون بارها هدف تحریم های اقتصادی، فشار بین المللی و تهدید های نظامی قرار گرفته و با موفقیت در برابر آنها ایستادگی كرده است.

وی افزود: تحریم ها بر اقتصاد ایران تاثیری نداشته و در سالی كه گذشت رشد تولید ناخالص ملی این كشور برابر 5/6 درصد بود.

كارشناس مسایل خاورمیانه روسیه با بیان اینكه تحریم ها نمی تواند ایران را به توقف فعالیت ها و پژوهش های هسته ای خود مجبور كند، اظهار داشت: ایرانیان استفاده از انرژی هسته‌ای را افتخار ملی می دانند و به پیشرفت های خود در این زمینه می بالند.

وی خاطرنشان كرد: روحانیت عالی ایران هم موفقیت ها در زمینه انرژی هسته‌ای و پیشرفت برنامه فضایی را تایید و از آن استقبال می كند، زیرا كه این موفقیت ها باعث بالا رفتن اعتبار بین المللی ایران شده و كارآیی نظامی اسلامی را در میان كشورهای اسلامی به اثبات رسانده است.

كالچوگین معتقد است كه برنامه هسته‌ای ایران بخش مهمی از نظام اعتقادی این كشور شده است و با این پشتوانه ملی و روحانی، جمهوری اسلامی ایران بر مواضع هسته ای خود در عرصه جهانی ایستادگی می كند.

كارشناس روس درباره گزارش اخیر 'یوكیو آمانو ' رییس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم گفت: ایران از این گزارش ایراد گرفت، زیرا كه محتوای آن قبل از انتشار رسمی در اختیار سرویس های ویژه غرب قرار گرفت و بخش هایی از آن در رسانه های خبری درز كرد.

وی با اشاره به انتشار گزارش آمانو در آستانه آغاز دور جدید مذاكرات ایران با گروه 1+5 خاطرنشان كرد: ایران انتشار قبل از موعد گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را نشانه وابستگی آژانس به ایالات متحده آمریكا می داند و هدف این اقدام را تلاش برای اعمال فشار سیاسی بر نظام جمهوری اسلامی ایران قلمداد می كند.

كالچوگین در پایان مقاله خاطرنشان كرد: ایران با وجود همه فشارهای سیاسی و اقتصادی به برنامه هسته ای خود ادامه خواهد داد و هیچ گونه اقدامی نمی تواند بر عزم این كشور بر تداوم سیاست های خود در این زمینه تاثیر بگذارد.

اروپام/2242**518**1609



:: برچسب‌ها: دوچرخه , زنده , پارک ,
:: بازدید از این مطلب : 344
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 2 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : xmovies

به گزارش خبرنگار ایرنا از دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه ای، غلامعلی حداد عادل مشاور عالی رهبر انقلاب و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفت و گویی درباره دلایل و مؤلفه‌های انتخاب نام سال توسط آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای توضیحاتی را ارائه كرده كه متن كامل این گفت وگو در به شرح ذیل است:

* به نظر شما چرا عالی‌ترین مقام نظام اسلامی نام‌گذاری سال‌ها را پی می‌گیرند؟

نوروز لحظه‌ای عزیز برای ایرانی‌ها است. همه‌ی مردم ما با هر سلیقه‌ای تحویل سال و نوروز را مهم می‌دانند. در تاریخ ایران همیشه بالاترین مقامات كشور هم نوروز را جشن می‌گرفته‌اند. در انقلاب اسلامی نیز نوروز با پیام رهبری نظام آغاز می‌شود؛ چه در زمان حضرت امام رحمه‌الله و چه امروز در دوران رهبری آقا. ایشان بیشتر سال‌ها را با یك نامی مشخص كرده‌اند كه به نظر می‌رسد فلسفه‌ی این كار جلب توجه مردم به یك ارزش و همین‌طور در نقطه‌‌ی مقابل آن به یك مشكل است. بر این اساس رهبری با اطلاعات و گزارش‌هایی كه از سراسر كشور دریافت می‌كنند، مطالعات و تجربه‌ای كه دارند، درك و دریافتی كه از معارف اسلامی و قرآنی و مفاهیم انسانی دارند و نیز اشرافی كه به مسائل كشور دارند، هر سال ملت را به یك موضوع توجه می‌دهند.

* یعنی آیا جنس نام سال، جنس فرهنگ عمومی است؟

دقیقاً چنین است. در واقع از میان همه‌ی ارزش‌ها و جهت‌گیری‌های مطلوب، رهبری یك ارزش را برجسته می‌كنند و در صدر قرار می‌دهند و توجه همگان را به آن جلب می‌كنند. این در واقع نوعی اعتلای فرهنگ عمومی جامعه است كه از وظایف رهبری است. همان‌طور كه می‌دانیم، در جامعه‌ی ما اشكال كم نیست. البته محاسن بسیاری هم وجود دارد. مردم ما حسن‌های بسیاری دارند و جامعه‌ی ما عیب‌هایی هم دارد. رهبری همیشه معتقدند باید در كنار حسن‌ها، عیب‌ها را هم گفت؛ همین‌طور كه برعكس آن را هم تأكید می‌كنند و كسانی را كه فقط عیب‌جویی می‌كنند و چشم بر محاسن می‌بندند، سرزنش می‌كنند.

انتخاب نام سال، قبل از این‌كه بخواهد یك وظیفه‌ی اجرایی مشخصی روی دوش دولت و دستگاه‌ها بگذارد، یك پدیده‌ی اجتماعی است. یعنی جنس این كار بیش از آن كه دولتی باشد، اجتماعی است و به همین دلیل همه نسبت به آن وظیفه دارند.

رهبری برای بیان عیب‌ها از نقطه‌ی مقابل آنها استفاده می‌كنند و آن حسنی را كه توجه به آن می‌تواند عیب‌ها را برطرف كند، نام سال قرار می‌دهند. مثلاً در جامعه بی‌انضباطی اجتماعی وجود داشته و ایشان روی انضباط اجتماعی تأكید می‌كنند. یا وقتی بخواهند با تنبلی مقابله كنند، همت مضاعف را برمی‌گزینند. یا وقتی بخواهند اعتماد به نفس را تقویت كنند، صحبت از نوآوری و شكوفایی می‌كنند. وقتی می‌خواهند به پركاری و عشق به كار تأكید كنند، وجدان كار را اعلام می‌كنند. یا مثلاً ارزش‌هایی مانند رفتار علوی، نهضت حسینی و امثال این‌ها را كه اثرگذار بوده است.

دو نظریه‌ی انتقادی درباره‌ی نام سال وجود دارد. نخست این‌كه نام‌گذاری سال وقتی اعلام می‌شود كه از نظر اجرایی دستگاه‌ها برنامه‌ریزی كرده‌اند و بودجه را بسته‌اند. به همین دلیل آن نام سال در ساختار نظام وارد نمی‌شود. یك عده هم می‌گویند این نام سال تنها حالت شعاری دارد.

اهمیت نام‌گذاری سال به این است كه كسی از آن مطلع نباشد و اعلام یكجا و یكباره‌اش موضوعیت دارد. یعنی اگر از سه ماه مانده به پایان سال مسئولان كشور بدانند كه قرار است نام سال آینده چه باشد، دیگر این شكل اعلام از ببن می‌رود و لطف و بدیع بودن آن زایل می‌شود؛ مثل بقیه‌ی حرف‌ها. مگر در بقیه‌ی سال صحبت از ارزش‌ها نمی‌شود؟ این هم می‌شود یكی از آنها. این است كه نباید انتظار داشت كه از قبل همه بدانند امسال سال چه خواهد بود. یعنی كتمان این موضوع قابل فهم است. من یك ‌بار خدمت آقا عرض كردم كه خوب است شما به بعضی‌ها بگویید تا لااقل برنامه‌ریزی كنند. ایشان خیلی از این پیشنهاد استقبال نكردند. رهبری بیشتر می‌خواهند این موضوع در اذهان تثبیت شود و جزء فرهنگ عمومی جامعه شود و برای آینده ذخیره شود.

بنابراین بیشتر وظیفه‌ی دستگاه‌ها توضیح شعار سال و نام سال و تبلیغ آن و جلب توجه به سوی آن است. مقصود این نیست كه حالا یك اقدامات پر خرجی صورت بگیرد و مثلاً ده‌ها میلیون تومان خرج كنند و همایش برگزار كنند و در یك حلقه‌های بسته‌ای مقالات بخوانند تا خروجی آن یك كار محدود شود. نام سال بیشتر برای این است كه جامعه و به‌ویژه جوانان در فضای یك شعار و یك نام تربیت شوند. هر كسی كه دلش به حال كشور می‌سوزد و می‌خواهد این كشور بهتر پیشرفت و رشد كند، وظیفه دارد كه آن نام و آن شعار را توضیح دهد. در واقع تمركز ملی روی یك مفهوم مثل نام سال باعث می‌شود كه آن مفهوم عمیق‌تر در اذهان مردم جای بگیرد.

نكته‌ی مهم این است كه رهبری وقتی هر سال یك شعاری را مطرح می‌كنند، به این معنی نیست كه شعار سال قبل تاریخ مصرفش تمام شده است؛ خشت روی خشت گذاشته می‌شود تا بنای اخلاق عمومی ساخته شود.

* یعنی شما مخاطب اصلی را توده‌ی مردم می‌دانید؟

بله. من یادم هست سالی كه آقا آن را سال نوآوری و شكوفایی نامیدند، بعد از عید در اولین جلسه‌ی شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع مطرح شد و همه خیلی خوشحال بودند و استقبال كردند و بر اهمیت این سال تأكید كردند. صحبت از این شد كه حالا دستگاه‌ها چه وظایفی دارند. یكی از اعضای شورا پیشنهاد كرد كه ما یك دبیرخانه‌ای در كنار دبیرخانه‌ی شورای عالی انقلاب فرهنگی یا در دل دبیرخانه‌ی موجود برای این شعار تشكیل دهیم و از همه‌ی دستگاه‌ها بخواهیم كه تا فلان تاریخ همه‌ی نمونه‌های نوآوری و اسناد نوآوری خود را برای ما برسانند. بنده مخالفت كردم و گفتم از این كارها هیچ خروجی مفیدی درنمی‌آید. فرض كنید یك اداره‌ای هم یك وانت اوراق برای شما فرستاد و اسمش را گذاشتند نوآوری. شما چه‌كار می‌كنید؟ آن‌جا گفتم كه بنده معتقدم غرض رهبری این نیست كه از این نوع كارهای اداری صورت بگیرد، بلكه غرض این است كه تمام دستگاه‌هایی كه با عموم مردم سر و كار دارند، حقیقتِ این موضوع را تشریح كنند و ضرورتش را بیان كنند و نیاز كشور را توضیح دهند و آثار زیانبار فقدان آن را بیان كنند.

رسانه‌هایی كه در كشور با توده‌ی مردم سر و كار دارند، (به معنی عام رسانه) چند دستگاه هستند. اول از همه صداوسیما، بعد مطبوعات، بعد كتاب، بعد فضای مجازی، بعد آموزش و پرورش كه می‌تواند در هر سطحی این نام سال را توسعه دهد؛ مثلاً موضوع انشا شود و معلم‌ها ذهن دانش‌آموزان را برانگیزانند و قلمشان را به حركت درآورند. روحانیت و خصوصاً اهل منبر و وعاظ، همچنین شعرا، نمایش‌نامه‌نویس‌ها، فیلمسازها، همه و همه ببینید چه طیف وسیعی مخاطب دارند.

تمام كسانی كه با مردم سر و كار دارند و پنجره‌شان رو به مردم باز می‌شود و كار نرم‌افزاری از جنس فرهنگی می‌كنند، وظیفه دارند متناسب با نوع كاری كه می‌كنند، نام سال را برای توده‌ی مردم پرورش و بسط بدهند و نتایج آن را بیان كنند تا در واقع از جنبه‌های منفی و مخالف ارزشی كه مطرح‌شده، رسوب‌زدایی كنند و كاری كنند كه خودِ این ارزش نهادینه شود. بنابراین انتخاب نام سال قبل از این‌كه بخواهد یك وظیفه‌ی اجرایی مشخصی روی دوش دولت و دستگاه‌ها بگذارد، یك پدیده‌ی اجتماعی است. یعنی جنس این كار بیش از آن كه دولتی باشد، اجتماعی است و به همین دلیل همه نسبت به آن وظیفه دارند.

* با این اوصاف، بیشتر تمركز انتخاب نام سال‌ها ارتقای فرهنگ عمومی است. به نظر شما دلیل امر چیست؟

به نظر بنده وظیفه‌ی اول رهبر انقلاب اسلامی، وظیفه‌ی معنوی و فرهنگی است. همین‌طور كه خود پیامبر گرامی اسلام فرموده‌اند: «إنّما بُعِثتُ لِأُتَمِّمَ مَكارِمَ الأخلاقِ»، یعنی فرق جایگاه رهبری با جایگاه دیگر مسئولان نظام جمهوری اسلامی این است كه وزن جنبه‌ی فرهنگی در جایگاه رهبری بیشتر از وزن دیگر جنبه‌ها است. البته رهبری طبق قانون اساسی وظایف و اختیارات متعددی بر عهده دارد، ولی شأن اول رهبری این است كه فرهنگ را كه در جامعه‌ی ما فرهنگ دینی و انسانی و اخلاقی است، گسترش دهند و عمیق‌تر كنند و در واقع از طریق «آدم نو» «عالم نو» بسازند: «آدمی در عالم خاكی نمی‌آید به دست عالمی دیگر بباید ساخت و از نو آدمی»

رهبری برای بیان عیب‌ها از نقطه‌ی مقابل آنها استفاده می‌كنند و آن حسنی را كه توجه به آن می‌تواند عیب‌ها را برطرف كند، نام سال قرار می‌دهند. مثلاً در جامعه بی‌انضباطی اجتماعی وجود داشته و ایشان روی انضباط اجتماعی تأكید می‌كنند.

** این‌كه از نام سال به عنوان شعار یاد كنیم، آیا به اهمیت آن آسیب نمی‌زند؟

بالاخره شعار هم بد نیست. همین شعار «استقلال» كه اول انقلاب می‌دادیم، مگر اثر نكرده است؟ همین غیرتی كه در مردم در مسائل هسته‌ای در حال حاضر وجود دارد، از نتایج شعار استقلال است كه اول انقلاب دادیم و هنوز هم می‌دهیم. این كار درستی است و اثر هم دارد. نكته‌ی مهم این است كه رهبری وقتی هر سال یك شعاری را مطرح می‌كنند، به این معنی نیست كه شعار سال قبل تاریخ مصرفش تمام شده است؛ خشت روی خشت گذاشته می‌شود تا بنای اخلاق عمومی ساخته شود.

اخیراً در مجمع تشخیص مصلحت نظام، سیاست‌های كلی اجتماعی در دستور كار كمیسیون فرهنگی-اجتماعی مجمع قرار گرفت. بنده پیشنهاد كردم كه دبیرخانه‌ی مجمع نام‌های سال را كه رهبری در چند سال گذشته مطرح كرده‌اند، بررسی كند و از نام‌های مربوط به مسائل اجتماعی در تدوین سیاست‌های كلی استفاده كند. یعنی سیاست‌های كلی را گرایش بدهد و از جمله به سوی آن‌چه رهبری از طریق نام‌گذاری سال از جامعه خواسته‌اند. از این پیشنهاد استقبال شد و قرار شد این كار انجام شود. به نظر بنده جای این بحث در مجمع است، چون تدوین سیاست‌های كلی نظام پس از مشورت با مجمع تشخیص با رهبری است.

* رهبر انقلاب چه عناصر و مؤلفه‌هایی را در انتخاب نام سال لحاظ می‌كنند؟

در واقع نوعی جمع‌بندی مجموع عوامل است؛ از جمله آسیب‌هایی اجتماعی كه باید برطرف گردد. جوانه‌های نویی كه در جامعه روییده است. گاهی نیز ممكن است شرایط بین‌المللی یا اقتضائات داخلی هم اثرگذار باشد.

فراهنگ**1983**9121**1599



:: برچسب‌ها: دره عمیق و باریک ,
:: بازدید از این مطلب : 431
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 1 فروردين 1391 | نظرات ()
نوشته شده توسط : xmovies

مراسم رسمی نوروز با حضور شماری از مقامات ارشد دولت افغانستان تحت تدابیر شدید امنیتی و با حضور هزاران نفر در زیارتگاه منسوب به حضرت علی در شهر مزار شریف، در شمال این کشور برگزار شده است.

دو روز پیش اداره امنیت ملی اعلام کرد که پنج فرد را به اتهام تلاش برای بمبگذاری در این مراسم و ترور مقامهای دولتی بازداشت کرده است.

به گفته لطف‌الله مشعل، سخنگوی این اداره، این افراد دو هزار و پانصد کیلو گرم مواد منفجره و وسایل مورد نیاز برای اجرای انفجار و حملات انتحاری در اختیار داشته‌اند.

از جمله مقامات شرکت کننده در مراسم رسمی جشن نوروز در مزار شریف محمد قسیم فهیم، معاون اول رئیس جمهوری افغانستان بود.

در این مراسم براساس سنت هر ساله، علم منسوب به حضرت علی در صحن زیارتگاه سخی برافراشته می شود و برای چهل روز همچنان برافراشته خواهد بود.

مقامهای دولتی در سخنرانی های خود در این مراسم به ترور چند مقام ارشد دولتی در سال گذشته خورشیدی اشاره کردند و آن را به "عمال بیگانه" نسبت دادند.

عطا محمد نور، والی بلخ خنثی شدن طرح حمله به مراسم نوروز در مزار شریف و ترور مقامهای دولتی در آن را نشانه ای از توانایی نیروهای امنیتی در تامین امنیت دانست.

در روزهای اخیر نیروهای امنیتی افغانستان در سراسر این کشور تدابیر ویژه امنیتی را به اجرا گذاشته و حضور این نیروها در شهرها بیشتر از گذشته به نظر می رسد.

ماموران امنیتی رفت افراد و خودروها را در شهرهای کابل و مزار شریف به دقت زیر نظر دارند.

لطف الله مشعل، سخنگوی اداره امنیت ملی افغانستان اخیرا اعلام کرد که گروههای شورشی به همکاری شماری از سازمانهای اطلاعاتی منطقه تلاش دارند که جشن نوروز را در افغانستان بهم بزنند.

آقای مشعل گفته است که این گروهها قصد داشته اند که حملات انتحاری و انفجارهای متعدد را در شهرهای مختلف افغانستان به صورت هماهنگ اجرا کنند.

به گفته سخنگوی امنیت ملی، هدف از این حملات بهم زدن جشن نوروز، ترور مقامهای دولتی و زیر سوال بردن توانایی نیروهای امنیتی بوده است.

گروه طالبان مخالف برگزاری جشن نوروز است و آن را مغایر اصول اسلامی می داند.



:: برچسب‌ها: جشنواره ,
:: بازدید از این مطلب : 346
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 1 فروردين 1391 | نظرات ()