نوشته شده توسط : xmovies

25 بهمن 1367

حكم تاریخی ارتداد سلمان رشدی نویسنده مرتد هندی الاصلِ انگلیسی، به دلیل اهانت به اسلام، قرآن و پیامبر اكرم (ص) و بسیاری دیگر از مقدسات مسلمانان از سوی امام خمینی (ره) صادر شد .

25 بهمن 1362

درجریان جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق مناطق مسكونی شهرهای بهبهان و مسجد سلیمان را مورد حمله هوایی قرار داد.

25 بهمن 1357

حضرت امام خمینی (ره) رهبر كبیر انقلاب اسلامی در پیامی از مردم خواستند كه به منظور سازندگی و آغاز زندگی نوین به اعتصابات چندین ماهه و سراسری خاتمه دهند و به كار و سازندگی مشغول شوند.

25 بهمن 1357

امام خمینی( ره) در پیامی به مردم استان آذربایجان و خصوصا تبریز از آنان خواستند كه با تمام قوا برای سركوبی وابستگان رژیم فاسد كه دست به اخلال در نظم عمومی زده اند، قیام كنند و همانند تهران به این حركات مذبوحانه خاتمه دهند. عناصر ضدانقلاب و ساواكی ‏ها در نقاط مختلف شهر تبریز موضع گرفته و با تیراندازی‏های گسترده، عده زیادی از مردم شهر را به خاك و خون كشیده بودند.

25 بهمن 1333

مدرسه آیت‌الله العظمی بروجردی در نجف گشایش یافت. این مدرسه در ضلع شرقی حرم امیرمؤمنان علی (ع)، قرار دارد كه به منظور تقویت حوزۀ علمیه نجف و با مدیریت مرحوم حاج شیخ نصرالله خلخالی احداث شد تا طلاب و فضلای جوان در آن مشغول تحصیل، تدریس و تحقیق شوند.

25 بهمن 1330

'حسین فاطمی' وزیر امور خارجه كابینه 'محمدمصدق' هنگام سخنرانی در یك مجلس عمومی هدف سوءقصد قرار گرفت و به بیمارستان منتقل شد.

25 بهمن 1322

سرتیپ 'حاجعلی رزم‌آرا' از ریاست ستاد ارتش بركنار و سرتیپ 'علی ریاضی' معاون وزارت جنگ، جانشین وی شد.

25 بهمن 1321

در پی استعفای 'احمد قوام'(قوام‌السلطنه) از نخست‌وزیری 'علی سهیلی' برای دومین بار مامور تشكیل كابینه شد. كابینه وی تا 25 اسفند 1322 دوام داشت.

25 بهمن 1319

سفارت آمریكا از وزارت امور خارجه ایران فهرستی از كشتی های ثبت شده ایران را درخواست كرد.

25 بهمن 1316

پیمان سعدآباد در جلسه امروز مجلس شورای ملی به تصویب رسید. این پیمان در ۱۷ تیر ماه بین چهار كشور عراق‌، افغانستان‌، تركیه وایران به امضاء رسید كه به موجب آن چهار كشور متعهد شدند در منطقه‌، از یكدیگر در صورت بروز خطر حمایت متقابل كنند. انعقاد این پیمان به درخواست كشور انگلستان بود.

25 بهمن 1303

با تصمیم مجلس شورای ملی، احمد شاه از فرماندهی كل قوای ایران عزل و رضاخان به جای آن به این سمت منصوب شد. با از دست دادن مهم‏ترین اهرم قدرت شاه قاجار، زمینه برای انقراض این سلسله، بیش از پیش فراهم شد.

25 بهمن 1301

'مستوفی‌الممالك' وزیران پیشنهادی خود را به 'احمدشاه' معرفی كرد. 'رضاخان' در كابینه وی همچنان وزارت جنگ را عهده دار است.

اطلاع*2002*1717



:: برچسب‌ها: پاییز ,
:: بازدید از این مطلب : 367
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : xmovies
اپل

شرکت اپل با حضور دوباره استیو جابز جان گرفت

ارزش هر سهم اپل، برای نخستین بار از مرز ۵۰۰ دلار گذشت.

حدود پانزده سال پیش اپل در آستانه ورشکستگی بود و ارزش هر سهمش به ۳ دلار و ۱۹ سنت رسیده بود. حالا اپل فاصله‌اش با گذشته را بیشتر کرده است.

قیمتی که الان روی شرکت اپل گذاشته اند ۴۶۰ میلیارد دلار است.

سیر صعودی اپل مرهون تلاش‌های مدیر عامل پیشین این شرکت استیو جابز است که سال گذشته میلادی درگذشت.

اپل ابتدا با ساختن کامپیوتر کارش را شروع کرد و سپس با ساخت آی‌پاد پا به عرصه رقابت در زمینه پخش موسیقی گذاشت. قدم بعدی آنها ساخت تلفن‌های همراه "آی‌فون" بود. آخرین محصول این شرکت هم "آی‌پد" است. کامپیوتری کوچک که همیشه می تواند همراه صاحبش باشد و از یک کتاب هم نازک تر است.

ماه گذشته اپل اعلام کرد که در سه ماهه پایانی سال ۲۰۱۱ میلادی، سود خالصش نسبت به مدت زمان مشابه در سال قبل ۱۱۸ درصد افزایش داشته است. سود آنها در این مدت ۱۳ میلیارد و ۶ میلیون دلار بود.

سودی که اپل در سه ماه آخر سال ۲۰۱۱ کسب کرد، مقام چهارم را در تاریخ سود دهی یک شرکت آمریکایی دارد.

آقای جابز که از موسسان اپل در دهه ۸۰ میلادی بود، تا پایان همان دهه از شرکت اپل اخراج شده بود.

در سال ۱۹۹۷ با سقوط ارزش اپل، از آقای جابز خواهش شد که دوباره به شرکت اپل بازگردد.

او در بازگشت، محصولات جدیدی را به تولیدات شرکت اضافه کرد و با آی‌فون و آی‌پد موفقیت شرکت اپل به اوج رسید.

اپل هم اکنون در جنگ با رقبای خود همچون سامسونگ، گوگل و HTC است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که این شرکت تا یک ماه دیگر می خواهد سومین نسل از آی‌پد را روانه بازار کند.

اما همه خبرها درباره اپل به این خوبی نیست. محیط کاری کارگرانی که در چین محصولات اپل را تولید انبوه می کنند بارها مورد توجه رسانه ها قرار گرفته و این شرکت اعلام کرده که به زودی یک گروه مستقل از این کارخانه ها بازدید می کنند.

این بازدید به درخواست شرکت اپل انجام می شود.

یکی از مقام های شرکت اپل در این باره گفت: "کارگران در هر جایی حق دارند که در محیط کاری امن و عادلانه‌ای کار کنند."



:: برچسب‌ها: رودخانه , مردم ,
:: بازدید از این مطلب : 422
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : xmovies

به گفته مارک فوکس ایران بر تعداد زیردریایی ها وناوچه هایش افزوده است

دریا سالار مارک فوکس، فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا یکشنبه ۲۳ بهمن ماه ( ۱۲ فوریه) در جمع خبرنگاران درمقر این ناوگان در بحرین، از استقرار نیروهایی از سوی ایران در منطقه خلیج فارس خبر داد .

این مقام آمریکایی که در جمع خبرنگاران صحبت می کرد، همچنین گفته است که ایران قایق هایی را آماده کرده که می تواند در حملات انتحاری مورد استفاده قرار بگیرد.

ایران در هفته های اخیرتهدید کرده بود که درصورت اعمال تحریم های نفتی علیه این کشور، تنگه هرمز را به روی رفت و آمد کشتی‌ها از جمله نفتکس ها خواهد بست .

آقای فوکس گفته است :"ایران بر تعداد زیردریایی هایش افزوده، و همچنین شمار ناوچه های تهاجمی سریع خود را افزایش داده است."

به گفته آقای فوکس، ایران بعضی از "قایق های کوچک را به وسایلی مجهز کرده که می توان از آنها در عملیات انتحاری استفاده کرد."

این مقام نظامی آمریکایی همچنین افزوده "ما پیشرفت ایران را در زمینه موشک های با برد کوتاه و بلند و همچنین موشک های بالستیک دوربرد و میانبرد را از نزدیک دنبال می کنیم و البته پیشرفت آنها در مورد برنامه های هسته ای را هم دور از نظر نخواهیم داشت."

به گفته دریاسالار فوکس " ایران در حال حاضر دارای ده زیردریایی کوچک است."

کارشناسان نظامی معتقدند که ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا که درحال گشت زنی در خلیج فارس است از دست کم یک ناو هواپیما برعظیم شامل تعداد قابل توجهی جنگنده تشکیل یافته که شماری ناوچه و ناوشکن آن را همراهی می کنند.

به گفته کارشناسان نظامی، توانایی رزمی امکانات و تجهیزات این ناوگان به نحوی چشمگیر از توانایی نیروی دریایی ایران فراتر است.

ایران تهدید کرده که در صورت اعمال تحریم های نفتی علیه این کشور تنگه هرمز را خواهد بست

با اینهمه، از زمان حمله انتحاری نفرات القاعده به ناو جنگی " یو اس اس کول " در بندر عدن یمن درسال ۲۰۰۰ میلادی آمریکا نسبت به آسیب پذیری تجهیزات دریایی پیشرفته اش در مقابل حملات انتحاری حساسیت بیشتری به خرج می دهد.

حمله انتحاری به این ناو جنگی با استفاده از یک قایق کوچک بمب گذاری شده صورت گرفت و در اثر آن، هفده تن از نظامیان آمریکایی جان خود را از دست دادند.

دریاسالار فوکس در پاسخ به این سوال که آیا نیروی دریایی آمریکا آمادگی مقابله با هر حمله ای را در خلیج فارس دارد گفت:"ما بسیار مراقب و هشیار هستیم و مجموعه ای از راههای ممکن را برای ارائه به رئیس جمهوری آماده کرده ایم."

وی گفت: "ما از آمادگی لازم برخوردار هستیم به طوری که اگر قرار باشد امشب اتفاقی بیفتد ما امروز آماده مقابله با آن هستیم."

این فرمانده آمریکایی در عین حال از اولویت دیپلماسی به عنوان راه اصلی برای حل بحران هسته ای ایران حمایت کرد و گفت:" من کاملا معتقدم که بهترین راه مقابله این بحران، اقدامات دپیلماتیک است و این شیوه باید به پیش برود. اما وظیفه ما این است خود را آماده کنیم و مراقب باشیم.

در خبری دیگر در این زمینه، محمد علی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران ایران گفته است که" استراتژی ایران در برابر تهدیدات و تحریم ها، کنترل هوشمند تنگه هرمزاست."

به گزارش خبرگزاری فارس، آقای جعفری تاکید کرده که "در رابطه با تهدیدات وارد فازجدیدی شده ایم و در حال حاضر این تهدیدات ماست که بر دشمن اثر می گذارد."



:: برچسب‌ها: جشن تولد , شهری , دوستان ,
:: بازدید از این مطلب : 453
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : xmovies

اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی است

در حالی که اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی، از امضای حکم انتصاب فرهاد دانشجو، به عنوان رئیس منتخب این دانشگاه تاکنون خودداری کرده، متن حکم انتصاب او در روزنامه رسمی کشور منتشر شده است.

شورای عالی انقلاب فرهنگی به تازگی آقای دانشجو را به عنوان رئیس جدید دانشگاه آزاد انتخاب کرده، اما مطابق اساسنامه دانشگاه آزاد، حکم او باید به امضای رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد برسد.

آگهی انتصاب آقای دانشجو، با امضای محمود احمدی نژاد به عنوان رئیس جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ایران در روزنامه رسمی کشور چاپ شده است.

مطابق قوانین مدنی ایران، روزنامه رسمی کشور زیر مجموعه قوه قضائیه است و قوانین و مصوبات دولتی، ۱۵ روز پس از انتشار در روزنامه رسمی، لازم الاجرا می شوند.

از ابتدای تاسیس دانشگاه آزاد تاکنون، عبدالله جاسبی از چهره های سیاسی نزدیک به اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس این دانشگاه بوده است.

از زمان روی کار آمدن محمود احمدی نژاد در سال ۱۳۸۴ در ایران، رئیس جمهور و نزدیکان او انتقادات متعددی را متوجه دانشگاه آزاد کرده و خواستار تغییر رئیس آن شده اند.

شورای عالی انقلاب فرهنگی ایران در اواخر دی ماه امسال، سرانجام فرهاد دانشجو را به عنوان جانشین عبدالله جاسبی انتخاب کرد، اما آقای هاشمی رفسنجانی به عنوان رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد از امضای حکم آقای دانشجو خودداری کرد.

 فرهاد دانشجو

فرهاد دانشجو از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست محمود احمدی نژاد به ریاست دانشگاه آزاد منصوب شده است

شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در جلسه دو هفته پیش خود مقرر کرد که کمیته ای از این اعضای این شورا با برگزاری جلسه‌ای با آقای هاشمی رفسنجانی، دلایل خودداری وی از امضای حکم ریاست جدید دانشگاه آزاد را جویا شوند.

اعضای این کمیته پنج نفره تاکنون یک جلسه با اکبر هاشمی رفسنجانی برگزار کرده است.

محمد محمدیان رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها، علی‌اکبر ولایتی مشاور امور بین‌الملل رهبر ایران و غلامعلی حدادعادل رئیس کمیسون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از چهره های شناخته شده این کمیته هستند.

دانشگاه آزاد اسلامی دو سال پس از انقلاب فرهنگی ایران که منجر به تعطیلی موقت دانشگاه ها شد، تاسیس شد.

این دانشگاه در اردیبهشت سال ۱۳۶۱ به پیشنهاد اکبر هاشمی رفسنجانی و با حمایت آیت الله روح‌الله خمینی شکل گرفت و اکنون یکی از بزرگترین مراکز آموزش عالی در ایران است.

در اواخر شهریور سال ۱۳۸۸ و همزمان با افزایش فشارها بر مدیریت این دانشگاه، با موافقت آیت الله علی خامنه ای رهبر ایران و تصویب هیات امنا، اموال دانشگاه آزاد به صورت وقف درآمد.

به گفته طراحان وقف اموال دانشگاه آزاد، این عمل از احتمال دولتی شدن آن و تملک اموال منقول و غیر منقول دانشگاه توسط دستگاه های اجرایی جلوگیری کرد.



:: برچسب‌ها: باغ ,
:: بازدید از این مطلب : 397
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : xmovies

به گزارش ایرنا به نقل از منابع خبری محلی , این قطعنامه توسط ' چودری نثار علی خان' رهبر فراكسیون مخالفان دولت در پارلمان ملی قرائت و مورد تصویب قرار گرفت.

در این قطعنامه آمده است : كنگره آمریكا در امور داخلی پاكستان نباید دخالت كند و چرا اعضای این كنگره به كشتار مردم بیگناه در مناطق قبایلی توسط پهپادهای آمریكایی حساسیت نشان نمی دهند و برابر آن ساكت بوده اند.

اظهارات مقامات كنگره آمریكا احساسات مردم پاكستان را خدشه دار كرده و این موضوع روابط دو كشور را تحت الشعاع قرار داده است .

پارلمان ملی پاكستان اعلام كرده كه این كشور هرگونه دخالت در امور داخلی پاكستان را رد كرده و مردود می داند.

در این بیانیه از دولت خواسته شده تا این موضوع را موكدا پیگیری نموده و قطعنامه های مجلس را در این خصوص اجرا نماید.

وزارت امور خارجه پاكستان هم نارضایتی خود را با فراخوان ( احضار ) معاون سفارت امریكا در اسلام آباد به وزارت امور خارجه و ابلاغ مراتب اعتراض دولت كشورش را نسبت به موضوع اظهار نظرهای مقامات كنگره درباره وضعیت ایالت بلوچستان , نشان داده است .

بر اساس این گزارش ، دوشنبه شب 'ریچارد هوگلند' معاون سفارت آمریكا به وزارت امور خارجه پاكستان فراخوانده شد و مراتب نگرانی دولت این كشور از اظهارات مقامات آمریكایی درباره وضعیت قتل و جنایت در ایالت بلوچستان به وی منتقل شد.

در بیانیه وزارت امور خارجه آمده , این امر دخالت در امور داخلی كشورها محسوب می شود و از نظر دولت پاكستان غیر قابل قبول است.

هوگلند نیز در این باره گفته كه دولت آمریكا قصد دخالت در امور داخلی پاكستان را نداشته و مقامات كنگره تنها ابتكار عملی برای راهكار برای پایان جنایات ها در این ایالت ابراز داشته اند.

1592

آساق ** 1095



:: برچسب‌ها: دریاچه , معماری , آبی ,
:: بازدید از این مطلب : 433
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : xmovies

چهل‌ و پنجمین سالگرد درگذشت فروغ فرخزاد

امروز، ۴۵ امین سالگرد درگذشت فروغ فرخزاد، شاعر ایرانی است. فروغ به اعتقاد بسیاری، نه تنها در ادبیات معاصر فارسی تحول ایجاد کرد که منشا تغییرات فرهنگی بسیاری خصوصا در مسایل مربوط به زنان بوده.

برای پخش این فایل، نرم افزار "جاوا اسکریپت" باید فعال شود و تازه ترین نسخه "فلش" نیز نصب شده باشد

خوبی فرخزادها این است که وقتی پیششان می روی، همیشه، شیرین ترین قصه ها را در آستین دارند که تعریف کنند. حتی وقتی بخواهند از غم انگیزترین اتفاق های خانوادگیشان بگویند. از آن تصادف غم انگیز مثلا. همان که دوشنبه، ۲۴ بهمن ۱۳۴۵ رخ داد. فروغ تازه ۳۱ سالش تمام شده بود.

برای فروغ دوستها، فراز و فرودهای زندگی فروغ، غریب نیست، اشعارش همه جا هست و تاثیرش در ادبیات معاصر هم بر کسی پوشیده نیست. شاید بد نباشد، این بار از فروغ، قصه بگوییم. شیرینی بیان بازماندگان خانواده فرخزاد را وسیله ای کنیم برای شنیدن سه قصه. از خواهری فروغ، از وقتی که فروغ کودک بوده، کودک داشته و کودکش را تنها گذاشته.

عصیان از کودکی

پوران فرخزاد

پوران فرخزاد، خواهر بزرگتر فروغ، در گوشه ای از تهران میراث فرخزادها را سربازی می کند

پوران فرخزاد، خواهر بزرگتر فروغ، در گوشه ای از تهران، یک تنه، میراث فرخزادها را سربازی می کند. کتاب های فروغ را، اگر مجوز بگیرند، تجدید چاپ می کند و با روی باز، خبرنگارها را مهمان خود می کند.

وقتی پنج سال پیش، نخستین بار برای گفتگویی به منزلش رفتم، چنان جذب "شیرین بیانیش" شدم که تصمیم گرفتم تا می شود کنجکاو زندگی فرخزادها بشوم و فروغ یکی از آنها.

از قصه کودکیشان که می گفت، گاهی حرص می خورد و گاهی ریسه می رفت و این دو را چنان ترکیب می کرد که میخکوب می شدی. مثلا وقتی از خانه کودکیشان در نوشهر می گفت. باغ بزرگ و خانه ای در وسط رو به دریا و صدای موسیقی که در خانه قطع نمی شده. فرمانده خانه، مادر بوده و پدر، فرمانده مادر. پوران دختر بزرگتر است و فروغ و فریدون بعد از او دنیا می آیند.

پوران فرخزاد معتقد است هنر خانوادگی شان از ژن پدر به ارث رسیده:

"پدر من عاشق پیشه بود. وقتی مامان، جریان آشناییشان را برای من تعریف می کرد از خنده ریسه می رفتم. برای زمان من خیلی عجیب بود که جوانی با اسب سفید برود روبروی مدرسه آمریکایی که مامان در آن درس می خواند و منتظر بشود تا او از مدرسه بیاید و با هم بروند. عشق و عاشقی پدر و مادرم که اینطور بود. پدرم، با اینکه نظامی رضا شاهی بود و خشن نما، رگه شاعری هم داشت، یک چیزهایی گاهی می گفت. یعنی حالا که دست نوشته هایش را نگاه می کنم، به این نتیجه می رسم که یک ژن تربیت نشده شاعری داشته که لابد بین فروغ و فریدون و من تقسیم شده. ما اصولا دنباله رو پدرمان هستیم تا مادر."

پوران فرخزاد

"برای زمان من خیلی عجیب بود که جوانی با اسب سفید برود روبروی مدرسه آمریکایی که مامان در آن درس می خواند و منتظر بشود تا او از مدرسه بیاید و با هم بروند. عشق و عاشقی پدر و مادرم که اینطور بود"

"مادرم زن دیکتاتورمسلکی بود، وسواسی و خیلی تمیز. از آن زن های ساده ای که درس خوانده بودند اما هنوز سنتی مانده بودند. سالی یک بار می زایید، قیافه اش بد نبود و شاید اگر حالا بود، با آن زور و قدرتی که داشت، شاید شهردار می شد. ما زیر بار دیکتاتوری مادرانه ای بزرگ شدیم. نظم اجباری که مامان روی سر ما گذاشته بود، بعضی وقتها خیلی دیگر آش را شور می کرد. مثلا فروغ، در ورزش خوب بود. مامان مجبورش می کرد، هر جا که می رفتیم، زیر لباس مهمانی اش، شلوار ورزشی بپوشد تا جلوی مهمان های دیگر، برایشان “بالانس” بزند. یا مثلا برنامه هفتگی برای ناهار و شام درست کرده بود و اگر آسمان به زمین می آمد، زلزله می شد یا کسی هم می مرد، باید حتما از آن برنامه پیروی می کردیم. یادم هست یک بار فروغ و فریدون، دست به یکی کردند و غذایی را که مامان از پیش پخته بود و در یخچال نفتی آن موقع ها، قایم کرده بود خوردند. مامان که برگشت جیغ و دادی به راه انداخت تا متهم را پیدا کند و به سزای اعمالش برساند... مگر ول می کرد، خلاصه اعتراف گرفتنش خوب بود."

"فروغ، در کودکی و قبل از بلوغ، خیلی پسر مآب بود. یعنی می خواست ثابت کند که از پسرها چیزی کم ندارد. از بیخ دیوار بالا می رفت، با پسرهای کوچه کتک کاری می کرد و خلاصه برای خودش " گنده لات" محل بود و همیشه هم بابت اخلاق و رفتارش، از مامان کتک مفصلی می خورد. خوب طبیعی است در چنین شرایط خانوادگی، بچه ها معمولا عاصی می شوند، عصیان می کنند و یکهو، به گونه ای فواران می کنند، همانطور که فروغ عصیان کرد."

عصیان فروغ در شانزده سالگی، عشقش شد. وقتی که اعتصاب غذا کرد که شوهرش بدهند. عاشق پرویز شاپوری طنز پرداز شده بود. مردی که به گفته خودش، مثل پدرش بود. اسیر عشقش شد و ازدواج کردند. یک سال بعدش، "اسیر" را بیرون داد، نخستین دفتر شعرش. عاشقش ماند اما زنش نه. کار به طلاق کشید بعد از چهار سال با یک فرزند پسر، کامیار، که پدرش، او را از فروغ گرفت.

سالهای جدایی، سالهای دو دفتر دیگر شعر از فروغ هم هست: دیوار و عصیان

"از خانه سیاه تا خانه فروغ"

حسین منصوری

حسین منصوری در شش سالگی سوژه فیلم فروغ فرخزاد شد

شعرش به کنار، در ۲۳ سالگیش که می شود سال ۱۳۳۷، فروغ به سینما علاقمند شد. همین علاقه، شد زمینه آشنایی با ابراهیم گلستانِ فیلمساز. بسیاری “تولد دیگر” فروغ را درهمین آشنایی با گلستان می بینند و یک قصه دیگر: به تشویق ابراهیم گلستان، قرار می شود فروغ از جذام خانه ای در تبریز فیلمی بسازد که بعدا “ این خانه سیاه است” اسمش شد.

در جریان تهیه همین فیلم، فروغ فرخزاد با پسرکی آشنا می شود که با خانواده جذامی اش ساکن همان جذام خانه اند. حسینِ شش ساله می شود سوژه فیلم فروغ و بعد امید زندگی اش. فیلم که تمام می شود، فروغ، خانواده حسین را راضی می کند که او را از جذام خانه ببرد تا وضع زندگی اش بهتر شود و چنین می شود که حسین منصوری که حالا، در آلمان نویسنده و مترجم است، سر از خانه فروغ در می آورد: "من از لحظه ای که فروغ را در جذام خانه بابا باغی تبریز دیدم، مسخ شدم. من را نشان کرده بود که در فیلمش بازی کنم. به سمتم خم شد و گفت سلام من فروغم، اسم تو چی هست؟ و من که از خوش صحبتی، به بلبل جذامخانه، شهرت داشتم، زبانم بند آمد. پدرم معرفی ام کرد: غلام شما، حسین."

" من از آن روز تا چهار سال بعدش که فروغ بالای سرم بود، هیچ وقت با او حرف نزدم. همه عشقم این بود که در خانه اش بنشینم و نگاهش کنم. او که می آمد، می رفتم به تماشایش تا هر وقت که بود. البته چرا، خاطرم هست که یکبار با او حرف زدم. با اینکه سالها در خانه اش بودم، راه خروج از آن مسخ و به حرف گرفتن فروغ را پیدا نکرده بودم تا اینکه یک بار فروغ به من کتاب "تام سایر" را داد که بخوانم. من کوچک بودم و معنی همه کلمه ها را نمی فهمیدم، یک بار رفتم که از او معنی یک کلمه را بپرسم که دیدم فروغ با خوشحالی تمام، شروع کرد به توضیح و تشریح آن کلمه. من که نمی دانستم و نمی فهمیدم که این فروغ فرخزاد است و با کلمات رابطه خاصی دارد، اما یک چیز را کشف کرده بودم: می شود اینگونه با فروغ حرف بزنم. از آن به بعد گاهی حتی معنی کلماتی که می دانستم را هم می رفتم و از او می پرسیدم تا برایم توضیح بدهد و هم صحبتم بشود."

فروغ فرخزاد و حسین منصوری

در جریان تهیه فیلم 'خانه سیاه است'، فروغ فرخزاد با حسین منصوری آشنا می شود که با خانواده جذامی اش ساکن جذام خانه بودند

حسین منصوری را در مونیخ آلمان دیدم. در تمام مدتی که خاطره تعریف می کرد، انگار کودکی روبرویم نشسته بود، انگار ترجیح داده که در سالهای بدون فروغ، کودک هفت هشت ساله فروغ باقی بماند. سعی می کنم از لابه لای خاطرات ناب فرزندخواندگی فروغ، یکی اش را برای شناختن بیشتر فروغ از نزدیک، انتخاب کنم.

می پرسم "فروغ دعوایت هم می کرد؟" ریسه می رود از خنده که: "یک بار من را دعوا کرد و خیلی هم افسرده شدم. با اجازه شما من قدر انگشتانه بودم، ریزه میزه. وقتی دعوایم کرد خیلی افسرده شدم و گریه کردم. جریان از این قرار بود که یک بار پسر همسایه، یک ریال به من داده بود. بعد رفته بود به مادرش گفته بود که من از او به زور یک ریالی اش را گرفته ام. مادر آن پسر هم آمده بود به فروغ شکایت من را کرده بود و فروغ هم آمد با من دعوا کرد که چرا کاری کردی که سرزنش بشوم؟ حالا من بی زبان، مانده بودم چطور توضیح بدم که بابا آن یک ریال را خودش داده. تجربه عجیبی بود، آن موقع ناراحتم کرد و دل شکسته ولی حالا می بینم چقدر خوب شد که دعوایم کرد، حداقل دعوا کردنش را هم دیدم. "

"دوشنبه آخر"...

داستان مرگ فروغ را از خیلی ها شنیده ام، در همه آنها یک وجه مشترک وجود دارد: حسرت.

خواهرش، پوران فرخزاد، در ساعت های آخر با او دعوایش شده بود: در کتابخانه ایران و انگلیس نشسته بودم و ترجمه می کردم. ظهر بود که دیدم کسی دست روی شانه ام گذاشته، فروغ بود. گفت که آنجا بوده برای ترجمه و خسته شده و می خواست برود خانه مامان برای ناهار. اصرار پشت اصرار که من هم با او بروم. گفتم: "فروغ، من در کافه رادیو مهمان دارم و نمی توانم بیایم."

"اصرار می کرد که بروم و من را کلافه کرد. آخر سر که دید نمی روم، برگشت گفت خاک بر سرت، به جهنم، نیا. و رفت. رفت و رفت و رفت و من دیگر فروغ را ندیدم."

فروغ به خانه می رود و بعد از ناهار سوار اتومبیل خود، از خانه مادری در دروس، راهی قلهک می شود. سر راه، برای تصادف نکردن با اتوموبیل مهدکودک، از جاده منحرف می شود...

خبر در شهر می پیچید، اما حسین و مادر فروغ، خانم جان، در خانه از همه جا بی خبرند.

حسین می گوید: "من عادت داشتم، با خانم جان قایم موشک بازی کنم. خانم جان داشت در آشپزخانه ظرفهای شام را می شست و من رفتم قایم شدم. خانم جان شروع کرد به صدا زدن من و هر چی می گشت پیدایم نمی کرد. کفری شده بود و داشت غر غر می کرد. من عاشق غرهای خانم جان بودم و اصلا این کار را می کردم که او غر بزند و من کیف کنم. غرهای خانم جان داشت اوج می گرفت و من غرق لذت بودم که تلفن زنگ زد. ژولیت، سلمانی محله بود. خبر داشت و می خواست خبر را به ما بدهد ولی هی من و من می کرد. مادر فروغ شروع به فریاد کشیدن کرد. سریع لباس پوشید و تن من لباس کرد و خودمان را به بیمارستانی که فروغ را برده بودند، رساندیم در تجریش. خانم جان هر کاری کرد، راهمان ندادند. نگهبان ها می گفتند وقت ملاقات تمام شده و گوششان به التماس های خانم جان بدهکار نبود تا اینکه یکی شان، آمد بیرون و گفت اصلا می دانی چی شده خانم؟ دخترتان مرده. این را که گفت خانم جان افتاد و من برای اولین بار با مفهوم مرگ آشنا شدم. از همان لحظه بود که این سوال را هم من از خودم پرسیدم و هم دیگران درباره من: سرنوشت حسین، بدون فروغ چه می شود؟ من تنها پشتیبانم را در ده سالگی از دست دادم."

اگر بود ۷۷ سالش بود. نیست و حالا چهل و پنج سال شده که مرگ فروغ فرخزاد، بخشی از هویت اوست. زنده که بود شعر گفت و قصه طولانی تر را با مرگش گفت.



:: برچسب‌ها: جدید , نور ,
:: بازدید از این مطلب : 545
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : xmovies

به گزارش عصر روز دوشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، در چهارمین دوره از جشنواره داستان انقلاب در مجموع 375 اثر به دبیرخانه رسید كه تعداد 80 اثر مربوط به بخش رمان بزرگسال و 30 اثر مربوط به داستان كوتاه بود.

همچنین در بخش نوجوان 25 اثر در قالب داستان بلند و رمان و 15 اثر در بخش داستان كوتاه داوری شدند.

هیات داوران چهارمین جشنواره داستان انقلاب پس از بررسی و ارزیابی آثار ارسالی به دبیرخانه در بخش رمان بزرگسال و داستان كوتاه و در بخش رمان نوجوان و بخش داستان كوتاه آثار ذیل را شایسته تقدیر شناخت:

در بخش رمان بزرگسال رتبه برتر به رمان 'آه باشین' نوشته محمد كاظم مزینانی به دلیل بیان هنرمندانه ریشه های شكل گیری استبداد و بازنمایی جایگزینی دیكتارتوری فرسوده دوره قاجار و دیكتاتوری دوره پهلوی تعلق گرفت.

در دو بخش بزرگسال و نوجوان نفرات انتخابی به ترتیب در بخش رمان بزرگسال رتبه برتر معرفی نشد و رمان ' آه باشین' نوشته محمدكاظم مزینانی شایسته تقدیر اعلام شد.

رتبه تقدیری به رمان 'سال گرگ' نوشته جواد افخمی ، رتبه تقدیری به رمان 'خنده‌زار' نوشته محمد محمودی نورآبادی تعلق گرفت.

در بخش داستان كوتاه نیز رتبه برگزیده به داستان كوتاه 'بازجویی' نوشته ابوذر هدایتی، رتبه برتر به داستان كوتاه 'یك بررسی موشكافانه' نوشته سیده عذرا موسوی و رتبه تقدیری به داستان كوتاه 'طفیلی' نوشته حسین علی جعفری اهدا شد.

در بخش رمان نوجوان همچنین رمان 'زندانی كوچك' نوشته سیدحسن حسینی ارسنجانی رتبه برگزیده شد و رتبه برتر به رمان 'مرغ هوا' نوشته عزت‌اله اروندی تعلق گرفت.

همچنین رتبه تقدیری به رمان 'محله حاجی' نوشته بهناز ضرآبی‌زاده اعطا شد.

در بخش داستان كوتاه هم داستان 'قشقرق' نوشته مونا اسكندری، 'معلم كوچك من' نوشته ابوالفضل بصیری به عنوان رتبه برتر و داستان كوتاه 'من و سارا' نوشته مرضیه فعله‌گری به عنوان رتبه تقدیری معرفی شدند.

به گزارش ایرنا در برنامه پایانی چهارمین جشنواره داستان انقلاب محسن مومنی شریف رییس حوزه هنری،امیر حسین فردی دبیر علمی جشنواره و جمعی از نویسندگان خارجی دعوت شده به این جشنواره از كشورهای سوریه، تركیه، فلسطین و لبنان و اهالی قلم حضور

داشتند.

فراهنگ ** 1630**1355**



:: برچسب‌ها: د ,
:: بازدید از این مطلب : 439
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : xmovies

به گزارش ایرنا ، خودروی سفارت رژیم صهیونیستی دردهلی نو عصر امروز دوشنبه هدف بمب گذاری قرار گرفت كه بر اثر آن یكی از دیپلمات های این رژیم به همراه سه نفر دیگر زخمی شدند.

‌سفارت این رژیم در گرجستان نیز هدف بمب گذاری قرار گرفت اما مقام های صهیونیستی می گویند این بمب گذاری را خنثی كرده اند.

' رامین مهمان پرست ' سخنگوی وزارت امور خارجه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با رد ادعای رژیم صهیونیستی مبنی بر دخالت ایران در این حوادث ،‌ این اتهام را در چارچوب جنگ روانی رژیم اشغالگر قدس علیه ایران دانست.

وی گفت :‌وزارت امور خارجه تا ساعتی دیگر اطلاعیه ای را در این زمینه منتشر خواهد كرد.

این مقام وزارت امور خارجه گفت : ما هرگونه اقدام تروریستی را محكوم می كنیم و دنیا نیز آگاه است كه ایران بزرگترین قربانی تروریسم است.

مهمانپرست تصریح كرد : كشورهایی كه بصورت علنی از اقدامات تروریستی بویژه رژیم صهیونیستی حمایت می كنند باید توضیح دهند كه چرا از اقدامات و جنایات گروه های تروریستی در ایران و سایر كشورهای منطقه دفاع و حمایت كرده و حتی اسامی این گروه ها را از فهرست های تروریستی خود خارج كرده اند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اظهارداشت : رژیم صهیونیستی به دلیل ارتكاب جنایت متعدد علیه بشریت متهم اصلی اقدامات تروریستی است و جمهوری اسلامی ایران معتقد است ریشه های ترور در جهان باید توسط همه كشورها و با تصمیم و اراده بین المللی از بین برود.

سیام 9012 ** 1568



:: برچسب‌ها: توکیو ,
:: بازدید از این مطلب : 450
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : xmovies


:: برچسب‌ها: تصویر ,
:: بازدید از این مطلب : 373
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : xmovies

به گزاش ایرنا به نقل از دفتر ارتباطات مركز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت ،رییس مركز' الگوی اسلامی پیشرفت' و اعضای حوزوی این مركز به طور جداگانه با آیت الله یزدی رییس شورای مدیریت حوزه های علمیه و آیت الله مقتدایی مدیر حوزه های علمیه دیدار و گفت و گو كردند.

در این دیدار حضرت آیت الله یزدی با اشاره به تأسیس مركز مستقلی برای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت از سوی رهبر انقلاب اسلامی، ابراز امیدواری كرد كه الگویی اسلامی و قابل اجرا برای كشور و الهام بخش برای دیگر كشورها تهیه شود.

وی از ورود حوزه های علمیه به مباحث پیشرفت استقبال و آمادگی شورایعالی حوزه های علمیه را برای مساعدت و زمینه سازی به منظور تحقیق و تدوین مبانی اسلامی الگو اعلام كرد.

رییس شورای مدیریت حوزه های علمیه از مركز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت خواست با توجه به توانایی حوزه های علمیه، مسایل و موضوعات مبنایی الگو را به مراكز و موسسات حوزوی منعكس كنند تا از امكانات آن در انجام تحقیقات لازم برای تدوین الگو استفاده شود.

آیت الله 'مقتدایی' نیز در دیدار جداگانه رییس شورای عالی و رییس مركز الگوی اسلامی پیشرفت و اعضای حوزوی شورای عالی با استقبال از ابتكار رهبری معظم انقلاب اسلامی درخصوص تعیین مركزی برای تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت ،با كمك اندیشمندان حوزه و دانشگاه، گفت:الگویی واحد برای پیشرفت نظام جزو آمال و آرزوهای ما به حساب می آمد و جای خالی آن بسیار محسوس بود كه خوشبختانه با درایت رهبری معظم انقلاب اسلامی این مهم محقق شد ومقدمات آن توسط این مركز در حال انجام است.

مدیرحوزه های علمیه با توجه به ضرورت حضور حوزه های علمیه در این مباحث الگو افزود: برای ورود به این مباحث، توانایی های قابل توجهی درفضلای مشغول به تحقیق درحوزه های علمیه وجود دارد.

وی خاطر نشان كرد:از سوی دیگر با هدایت محققان حوزه می توان پایان نامه های مبسوطی در این زمینه از طلاب سطوح عالی حوزه های علمیه استخراج كرد.

آیت الله مقتدایی تأسیس دبیرخانه حوزوی مركز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را برای همكاری مستقیم و موثر حوزه در مباحث الگو ضروری دانست.

در ادامه این دیدار 'واعظ زاده' رییس شورای عالی و رییس مركز الگوی اسلامی پیشرفت اعلام آمادگی كرد كه با تصویب شورایعالی مركز ،این دبیرخانه به زودی در قم تأسیس و كار خود را آغاز كند.

در این دیدارها رییس شورای عالی مركز الگوی اسلامی پیشرفت با اشاره به اهداف و وظایف این مركز گفت:لازمه پیشرفت كشور طراحی و تدوین الگویی است كه مبتنی بر اصول و ارزشهای اسلامی و متناسب با مزیت ها و توانمندیهای ایران باشد.

واعظ زاده رویكرد مركز در طراحی و تدوین این الگو را استفاده از ظرفیتهای فكری كشور به ویژه درحوزه های علمیه و دانشگاه ها ذكر كرد و اساتید و محققان و مؤسسات و نهادهای علمی و پژوهشی حوزه را سرمایه ارزشمندی برای مشاركت در این امر برشمرد.

رییس مركز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با اشاره به اساسنامه مركز كه به تصویب رهبر معظم انقلاب اسلامی رسیده است؛ ایجاد حلقه های فكری در خصوص الگوی پیشرفت را در حوزه های علمیه و بهره مندی از راهنمایی مراجع عظام و علما و استفاده از همكاری فضلای حوزه را ضروری دانست.

وی با توجه به ضرورت گفتمان سازی مباحث الگو در جامعه، از شورای مدیریت حوزه های علمیه خواست مباحث مربوط به الگوی پیشرفت را توسط مبلغان اعزامی به سراسر كشور برای جامعه مطرح كنند.

سیام **1708*1580



:: برچسب‌ها: جغرافیایی برچسب , موسیقی ,
:: بازدید از این مطلب : 391
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : سه شنبه 25 بهمن 1390 | نظرات ()